10 apr

[ Storing (opgelost) ] Storing netwerk XS4all. Beide segmenten zijn niet bereikbaar.

Update vrijdag 10:45 uur:
Van XS4ALL hebben we begrepen dat de oorzaak van de storing een geheugenprobleem op één van de core-routers was. Hierdoor viel het verkeer voor een groot deel weg. De vervanging van deze core-router stond bij XS4ALL al op de planning. Wij gaan er bij XS4ALL op aandringen om deze vervanging met spoed uit te voeren. 

Update 17:23 uur: XS4ALL heeft inmiddels bevestigd dat de storing is opgelost. Morgen zullen wij een debrief plaatsen van de storing, zodra we alle informatie van XS4ALL hebben ontvangen.


Update 17:18:
We zien inmiddels dat er geen data meer verloren gaat, de storing is waarschijnlijk opgelost. We wachten nog op een bevestiging van XS4ALL.

Update 17:05: Alle diensten lijken inmiddels weer bereikbaar. Wel zijn veel systemen nog traag.

Update 17:00: Het lijkt erop dat we vanaf alle locaties weer langzaam weer bereikbaar zijn. De problemen zijn echter nog niet geheel opgelost.

Update 16:58: Op dit moment kunnen wij onze sites weer bereiken vanaf ons eigen netwerk. Er wordt nog altijd gezocht naar een oorzaak.

Update 16:56: XS4ALL heeft een storing. Wij kunnen geen data naar het datacentrum
versturen waardoor onze sites onbereikbaar zijn. Bytenoc ook moeilijk.

Oorspronkelijk bericht: We ondervinden momenteel een netwerkstoring bij XS4ALL. We onderzoeken nog wat er aan de hand is en staan in direct contact met hun technische dienst.