31 mrt

[ Storing (update) ] Enkele backups segment 2 ontbreken

Update 15:07 uur: We zijn aangekomen bij de volgende stap: op dit moment hebben we de scripts om back-ups te maken, aangepast. Zo hopen we weer van alle sites back-ups te kunnen gaan maken. We monitoren hoe dit uitpakt! Daarnaast loopt ook nog het inrichten van een parallelle server, echter kost dit meer tijd.

Update 12:55 uur: Onze aanpak lijkt resultaat op te leveren. Na de lunch starten we het maken van databaseback-ups om zo weer van alle sites recente back-ups beschikbaar te hebben. Uiteraard rapporteren we vanmiddag nog over de voortgang!

Update 10:08 uur: We hebben nu een aantal back-up diensten verplaatst naar andere fileservers waardoor we ruimte kunnen vrijmaken op de databaseback-upserver, waardoor we de back-ups weer moeten kunnen bijwerken. Zodra de ruimte vrij is, kunnen onze techneuten een inschatting maken van de oplostijd. Parallel hieraan richten we ook een extra server in, mocht onze eerste oplossing niet (voldoende) werken.

Update 1 april 9:30 uur: Ondanks onze inspanningen is het niet gelukt om de back-ups van de databases afgelopen nacht bij te werken. Onze techies onderzoek de oorzaak en verschillende mogelijke oplossingen. 

31 maart 17:21 uur: Helaas blijkt dat voor een aantal sites in segment 2 de laatste twee databaseback-ups niet zijn gemaakt. Het kan zijn dat je in je Service Panel geen back-up kan opvragen van 3 of 6u geleden (SLA) 24 of 48u geleden (niet SLA). We werken er hard aan om de databaseback-ups komende nacht weer bijgewerkt te hebben, zodat er voor elke site een recente back-up beschikbaar is.

Uiteraard is onze live databasereplicatie wel beschikbaar, mochten
er databaseproblemen zijn, dan schakelen we over de deze gereedstaande
replicator.