06 mei

Storing datacenter Steenbergen wegens DDoS (opgelost)

begintijd 10:06

Er is momenteel een netwerk storing in Steenbergen hierdoor kan het zijn dat uw apparatuur op dit moment niet of slecht bereikbaar is. Onze netwerk leverancier werkt aan een oplossing voor dit probleem. We houden u via deze melding zo goed mogelijk op de hoogte over deze storing. Onze oprechte excuses voor het ongemak.

Update 10:22
In verband met een gigantische DDoS is ons netwerk zijn momenteel alle servers in Steenbergen onbereikbaar. Het betreft hier meer dan 20Gbit aan netwerk verkeer en het doel van deze aanval is op dit moment onbekend.

Update 10:41
De DDoS aanval is nog steeds gaande, er gaat ruim 20Gbit naar onze netwerk omgeving in Steenbergen. Een doel is niet te achterhalen en de DDoS lijkt ook niet af te zwakken. We werken uiteraard aan een oplossing voor dit probleem, gezien de omvang van het probleem is dit helaas zeer ingewikkeld.

Update 12:04
Er zijn op dit moment medewerkers aanwezig in Steenbergen en er wordt samen met onze netwerk leverancier nog steeds gewerkt aan een oplossing. Een andere medewerker van onze netwerk leverancier is onderweg naar Amsterdam om de routers op locatie grondig te onderzoeken.

Update 12:36
De medewerker welke onderweg is naar Amsterdam zou daar met 25 minuten aanwezig moeten zijn, door drukte op de weg duurt dit helaas lang.

Update 13:08
De medewerker van onze netwerk leverancier is in Amsterdam.

Update 13:46
Het netwerk in Steenbergen is terug bereikbaar, een uitgebreide mailing volgt later vandaag.