12 feb

Hoeveel impact heeft GeenStijl?

GeenStijl, niet een naam die we vaak (of ooit) hebben genoemd op deze site. De storing bij Prolocation heeft veel losgemaakt bij mensen tot zelfs bij de politiek. Als wij uitgebreid live updates geven over een grote storing, wordt er vaak gelinkt. Veelal zijn het de vrienden bij Tweakers, hosting/IT gerelateerde site of sporadisch Nu.nl welke naar de Storingsoverzicht verwijzen. En toen was er plots GeenStijl.

De Prolocation storing is de eerste storing welke in alle toonaarden doorbrak qua media berichtgeving. Nu waren sites als NRC zelfs naar de site aan het linken en zelfs het NOS zes uur journaal deed berichtgeving over de storing.

Voor ons was er toch een uitblinker uit onverwachte hoek: GeenStijl. Iedereen heeft een mening over GeenStijl. Je kan het lief hebben of haten. Storingsoverzicht kreeg op een andere manier met GeenStijl te maken, namelijk in de vorm van een link. Dit is er wat er gebeurd, als Geenstijl naar je site linkt:

geenstijl traffic

Server metrics gedurende Prolocation storing

Het is in termen van views feitelijk alle anderen bij elkaar genomen. Over de jaren is er veel naar ons gelinkt. Dit zijn de top 5 sites met de meeste impact voor onze site tot nu toe:

1. GeenStijl

2. Tweakers (leveren meeste herhaal verkeer).

3. Nujij.nl / Nu.nl (Nujij.nl genereert meer traffic).

4. Webhostingtalk

5. Intranetten (opvallend veel bedrijven die intern de feed bijhouden of linken).

Hiermee een stukje inzage wat links van grotere sites werkelijk met je traffic kunnen doen. De site is bij grote storingen al wat gewend, maar dit was toch echt een nieuwe high. Uiteraard dank aan allen die de content op Storingsoverzicht waarderen en dagelijks een bezoekje brengen, om op de hoogte te blijven van de meest actuele storingen!