08 jun

Storing op Glasvezel verbinding

Sinds ca 04:00 zijn er problemen bekend op het glasvezelnetwerk. Klanten ervaren hierdoor een onderbroken verbinding. Inmiddels is de onderbreking hersteld. Symptomen nu zijn: hoge packet loss en/of verbinding verlies. Momenteel is het probleem in onderzoek en wordt er samen met onze netwerkleverancier gewerkt aan een oplossing.

Update 11:30:
We hebben het aantal aansluitingen wat hinder ondervind van de packetloss kunnen brengen tot (slechts) enkele verbindingen.

Update 08:00
Een zeer gering aantal verbindingen ervaart nog hinder. Voor deze verbindingen is er ondermeer contact met de netwerkleverancier om het probleem op te lossen.

Update 09-06 16:00:
Momenteel hebben nog 20 klanten problemen. We zijn druk bezig met de netwerkleverancier, evenals de leverancier van de netwerkapparatuur om het probleem voor deze 20 klanten op te lossen. Het betreft echter een nogal ingewikkeld probleem waardoor we geen duidelijkheid kunnen geven over de oplostijd.

Update: 13-06: 08:00:
Na onderhoud werkzaamheden afgelopen nacht zien we op deze verbindingen geen packetloss meer. We houden deze aansluitingen nog korte tijd in monitoring.

Update: 14-06: 08:00:
De betreffende 20 klanten ervaren momenteel geen packetloss meer. Mocht u desonanks nog hinder ervaren van packetloss en u dit nog niet gemeld hebben, neemt u dan contact op met onze servicedesk.

Impact

Diverse klanten op een gedeelte van ons glasvezelnetwerk ervaren een hoge packet loss en/of verbinding verlies, dit heeft invloed op Internet,televisie,telefonie,pin en email.