22 dec

Hostnet e-mail, shared webhosting en VPS storing

begintijd rond 09:00

eindtijd onbekend

Sinds de ochtend ondervindt Hostnet storing op meerdere onderdelen van haar platform. Het is voor klanten niet mogelijk gebruik te maken van e-mail. Berichten versturen en ontvangen werkt vrijwel niet.

Ook hosting ondervindt problemen. Zo liggen sites eruit door een storing op het shared webhosting platform en ook klanten met een eigen Virtual Private Server (VPS) kunnen hinder ondervinden.

De provider is op de hoogte van de storing en werkt met haar engineers hard aan een oplossing. Oplostijd is vooralsnog onbekend.

Update 22 december 2022, 14:25

Hostnet geeft aan dat de storing nog steeds actief is. Engineers zijn nog steeds met man en macht bezig de storing zo snel als mogelijk op te lossen.

Update 22 december 2022, 16:14

De provider meldt dat de oorzaak van de storing is gevonden. Men heeft de fix deels uitgerold en deze lijkt de storing te verhelpen. Momenteel is men bezig de fix uit te rollen op de rest van het platform.

Update 22 december 2022, 20:35

De storing is zo goed als verholpen. Meeste e-mail problemen zijn opgelost en ook het overgrote aandeel aan sites is weer online. Een laatste restgedeelte wordt nu afgehandeld en daarmee is de storing dan geheel opgelost.

De storing is inmiddels opgelost.