02 nov

Fileserver upgrade

Om in de groei in schijfgebruik te kunnen blijven voorzien, heeft BIT bv een zwaardere Network Appliances Filer aangeschaft. We hebben al geruime tijd ervaring met NetApp, aangezien we een Filer 720 hebben draaien.
Deze gaan we nu uitbreiden met een Filer 840, die meer capaciteit zal bieden.

De laatste maanden heeft deze Filer 840 gedraaid in ons netwerk, en er zijn geen problemen geweest met de machine. Na een laatste systeem checkup, is de tijd gekomen om de Filer 840 in productie te nemen.

De komende tijd zullen we een voor een de diensten die gebruik maken van NFS op onze ‘oude’ Filer 720, overzetten op de nieuwe. We beginnen met het unix webplatform, omdat deze de meeste resources in gebruik heeft.

Volgende week woensdag ochtend (10 november) zullen we de websites migreren van de huidige naar de nieuwe plek. Centraal staat hierbij een zo klein mogelijke onderbreking van de dienstverlening. We zullen de volgende stappen ondernemen:

* Vantevoren kopieren we alle websites over van de oude naar nieuwe plek
* Om 02.00 blokkeren we upload.bit.nl en stoppen we alle eventuele cronscripts.
* Om 02.30 kopieren we alle wijzigingen sinds de laatste kopieerslag (dit zal ongeveer 2 uur in beslag nemen).
* 0m 04.30 rebooten we een voor een de webservers, waarbij we de nieuwe lokatie zullen mounten en gebruiken.
* Om 05.00 zijn alle servers gereboot en nemen we upload.bit.nl weer in gebruik.

Tussen 04.30 en 05.00 is het mogelijk dat uw website door twee verschillende NetApps wordt geserveerd. We kiezen er toch voor om dit zo te doen omdat verreweg de meeste websites op dit platform voorzien zijn van redelijk
statische content, en die websites zullen geen downtime ondervinden van deze migratie.

Mocht U woensdag iets onverklaards zien en wordt uw website bij BIT gehost op ons Unix platform, aarzel dan niet contact op te nemen met ons, per email naar of telefonisch naar 0318 648688.