14 jun

Mogelijke problemen door WK wedstrijd Nederland-Denemarken (update)

Vandaag begint het WK voor Nederland. De eerste wedstrijd uit groep E (samen met Japan, Denemarken en Kameroen) wordt gespeeld tussen Nederland – Denemarken. Voor de mensen die niet direct een tv in handbereik hebben, kunnen live de wedstrijd volgen via de NOS WK site. Er wordt een stormloop aan gebruikers en dan ook internetverkeer verwacht. Zodanig, dat het limiet is ingesteld 120.000 kijkers via de livestream. Wees er dus op tijd bij. De livestream start samen met de voorbeschouwing van de wedstrijd. De NOS heeft al aangegeven: vol=vol.

Door de grote hoeveelheid dataverkeer kan men tijdens de wedstrijd landelijk een vertraagde internetverbinding ondervinden, vanwege de grote drukte op de belangrijke internet knooppunten.

Update: de wedstrijd is zonder problemen verlopen. Er hebben zich geen noemenswaardige problemen voorgedaan, op enkele sites van de NOS na, welke rond 14:00 niet meer goed bereikbaar waren. De regio van Beek-Ubbergen werd op een nogal ongelukkig moment (net voor de wedstrijd) getroffen door een stroomstoring. De WK livestream trok op haar hoogtepunt 121.017 kijkers, meer dan 100GBps aan dataverkeer en zo’n 2,3 miljoen hits per minuut