16 mrt

Momenteel geen registratie .nl domeinnamen mogelijk

Op dit moment is het voor uw registrar niet mogelijk om nieuwe domeinnamen te registreren of wijzigingen door te voeren in bestaande domeinnaam. De reden hiervoor is dat SIDN overgaat naar een nieuw domeinregistratiesysteem. Dit nieuwe systeem wordt op 17 maart 2010, om 12.00 uur in gebruik genomen. Voor de migratie naar dit nieuwe systeem is een onderhoudsvenster van 24 uur gepland. De tijden van het onderhoudsvenster luiden als volgt:

Aanvang: dinsdag 16 maart 2010, 12.00 uur
Einde: woensdag 17 maart 2010, 12.00 uur

Registrars kunnen vanaf woensdag 17 maart, 12.00 uur uw aanvragen weer indienen bij SIDN.

Korte onderbrekingen (Who)Is
De Is en de Whois, de tools waarmee u respectievelijk de beschikbaarheid van domeinnamen kunt controleren en gegevens over bestaande domeinnamen kunt achterhalen, zijn gedurende het onderhoud beschikbaar. Mogelijk ondervindt u wel enkele korte onderbrekingen. De DNS-check is tijdens het onderhoud gewoon beschikbaar.

Wijzigingen in de website
De komst van het nieuwe registratiesysteem brengt veel veranderingen met zich mee in procedures, formulieren en documenten op de SIDN-website. Gedurende het onderhoud worden er diverse wijzigingen doorgevoerd in de SIDN-website. De website blijft wel gewoon beschikbaar.