14 mei

Netwerkstoring (opgelost)

Momenteel ondervinden enkele klanten problemen met het laden van hun website. Het lijkt er op dat er een netwerkstoring is, waardoor sommige websites niet bereikbaar zijn. Technische medewerkers van Hostnet voeren onderzoek uit naar de storing en doen er alles aan om deze te verhelpen.

Update 16:22
Het probleem lijkt veroorzaakt te worden door buitenlands dataverkeer tussen twee carriers: Atom86 en NL-IX (Open Peering). Beide zijn momenteel bezig met het verhelpen van de netwerkproblemen.

Update 18:00
De storing is verholpen. Verklaring van Hostnet:

Na analyse van de diverse problemen bleek dat er op de transitverbinding van Atom86 problemen zijn met verkeer richting het buitenland waardoor uw website moeilijk bereikbaar is.

Sinds vanmiddag is er intensief contact met KPN waar qua routering op dit moment problemen zijn. KPN heeft getracht de problemen te verhelpen door enkele wijzigingen door te voeren. Helaas is de situatie hierdoor verslechterd. Er waren vele routes welke KPN normaliter afhandelt geblokkeerd. KPN heeft een roll-back uitgevoerd en gaat vannacht nieuwe wijzigingen uitvoeren om de problemen te verhelpen.

De problemen met Atom86 zijn er nog en lijken via de NL-IX/Open peering verbindingen te ontstaan. Netwerktechnici hebben intensief contact met de betreffende partijen om deze problemen op te laten lossen.

Inmiddels is Atom86 uit het netwerk gehaald. Samen met andere nieuwe wijzigingen door KPN lijken de problemen verholpen. We blijven de situatie uiteraard streng monitoren.