29 sep

Top 3 beste zakelijke mail providers

Mail providers. Het komt nog veel te vaak voor dat mensen door een provider storing soms dagen zonder e-mail zitten. Internet providers zijn vaak niet gespecialiseerd in het hosten van e-mail en is feitelijk een onderdeel van het gehele pakket. E-mail is echter zo belangrijk, dat het een bedrijf stil kan leggen. Orders die niet binnen komen, belangrijke mail blijft uit. Een goede e-mailprovider is dus geen overbodige luxe, maar waar vindt je deze? De beste drie (zakelijke) e-mailproviders volgens ons op een rij:

3. Rackspace e-mail

Het Amerikaanse Rackspace is één van de grootste managed hosting partijen ter wereld. Naast managed hosting biedt men ook managed e-mail aan. Rackspace staat bekend om hun solide infrastructuur, waardoor men ook werkelijk 100% uptime durft te garanderen. Ook is de support op enterprise niveau. Dat alles voor een zachte prijs: £1,35 per 25GB mailbox en £6,75 per 100GB mailbox. Zeker voor een bedrijf is dit een uitstekende keuze

2. Hushmail

In onze ‘beste’ lijstjes komt altijd een optie voor, welke zich helemaal richt op de gebruiker waar privacy het belangrijkste is. Het Canadese Hushmail is dan de naam die helemaal bovenaan staat. Het heeft al jaren een goede naam in het echt privé houden van e-mail. Het is ook niet voor niks gevestigd in Canada, waar wetgeving het overhandigen van gegevens aan overheden niet aan de orde is en dus ook partijen als NSA er niet bij kunnen. Een account gaat vanaf $5 per maand.

1. Beste e-mail provider: Gmail

Gmail is onderhand wel de ongekroonde koning van de e-mail. De feature lijst is ongekend, hoge uptime, mogelijkheid om eigen domeinen in 1 mailbox te krijgen en dat alles gratis. Toch is het zakelijk ook interessant, wat onder Google Apps valt. Onder andere KLM draait geheel op Google Apps. Google vraagt voor zakelijk gebruik €4 per mailbox, waarbij alle premium Google Apps diensten inbegrepen zijn.