20 okt

KPN landelijke storing

begintijd rond 11:30
eindtijd onbekend

Op dit moment ondervindt KPN storing op landelijk niveau. Deze landelijke KPN storing zorgt ervoor dat u storing kunt ondervinden met uw (zakelijke) internet verbinding. Zowel consumenten als zakelijke internet verbindingen zijn bij deze landelijke KPN storing getroffen.

KPN verwacht rond 14:45 de storing te hebben opgelost.

Update 12:50 uur
Er komen via de mail veel vragen binnen over voornamelijk 1 punt: zakelijke KPN klanten die schade willen claimen. KPN heeft zich daarvoor uiteraard ingedekt bij dergelijke storingen en het contract en schade claimen is erg lastig. Zeker als er geen harde SLA is afgesproken in het contract. Vaak is dit ook enkel mogelijk bij groter zakelijke contracten.

Wat kunt u het beste doen?
1. Dien in ieder geval een klacht in. Als KPN zelf bereid is tot compensatie over te gaan, zullen ze enkel gaan compenseren met diegene die contact daarover hebben gelegd.

2. Zorg voor een backup verbinding. Dit soort storingen kan niemand voorzien en gevolgen kunnen jouw bedrijf schaden. Veel mensen hebben tegenwoordig een mobiele telefoon met een 3G/4G verbinding. Het is dus raadzaam om te kijken naar tethering, waarbij de 3G/4G verbinding opengezet kan worden in de vorm van Wifi en de laptop via deze verbinding alsnog internet heeft. Ook zijn er speciale 3G/4G routers, die een hotspot voor het hele bedrijf direct kunnen vormen.

Update 13:10 uur
Een klein deel van de verbindingen is inmiddels alweer terug online, waarmee het herstel nu zichtbaar in gang is gezet. Het grootste gedeelte van getroffen KPN verbinding ondervindt op dit moment nog storing.

Update 13:20 uur
Inmiddels is het grootste gedeelte KPN internet verbindingen hersteld van deze landelijke KPN storing. Mocht jouw verbinding nog niet hersteld zijn, dan is het nu zinvol om de modem te herstarten (= stekker eruit > minuut wachten > stekker erin).

5 reacties op deze storing:

  1. Op dit moment ontvangen wij storingen van onze vestigingen te Beuningen, Alkmaar, Almere, Doetichem en Almelo.

Reageren is niet meer mogelijk.