21 mrt

Internet en telefonie storing (opgelost)

begintijd iets na middernacht

Momenteel lijken Online gebruikers problemen te ondervinden met hun internet en telefonie. Er is door de provider nog geen aanmelding van deze storing. Heeft u hier ook last van? Graag reactie hieronder.

Update 01:15
Het lijkt te wijzen op een DNS probleem, waarbij een deel van de sites wel doorkomt. Sommige melden echter dat het geheel plat ligt.

54 reacties op deze storing:

  1. Drachten, ook hier totaal geen internet. Online is ook in mijn beleving zeker in de communicatie een dramatische provider. Slecht te bereiken, tegenstrijdige info op de helpdesk enz enz.

  2. In Baarn ook geen internet. Iedereen slaapt bij Online, dus ze zijn nog niet op de hoogte. Op de site staat er niks over en ook telefonisch geen info.
    Enorm slechte provider. Dit is zeker niet de eerste keer en de service is ronduit slecht te noemen. Blij als het glasvezel er ligt, eindelijk weg bij Online!

  3. Op Online zelf nog geen melding over de storing. Mijn werk ligt nu plat en ontspannen op de PS3 kan ik nu ook niet. Helaas vroeg naar bed dus!

  4. Nou als ze toch meelezen. Graag een tegemoetkoming. Kan niet meer genieten van mijn series op netflix

  5. Waarom zetten ze er niet bij hoelang het ongeveer gaat duren. .de storing..ben wel een half uur bezig geweest..stekker erin en weer eruit

    • Zoals bovenstaand vermeld, is de provider zelf hoogstwaarschijnlijk nog niet op de hoogte van de storing. De storing is rond middernacht ontstaan en op dat tijdstip is meestal geen netwerk personeel meer aanwezig.

      De meeste providers reageren sneller op incidenten als men signalen daarvan ontvangt, waaronder op deze site of door hun eigen systemen. Alle info lezen ze zelf ook en kan hun helpen met sneller traceren van het probleem en de oplossing.

  6. Ook in Rotterdam geen online netwerk helaas.

    @najat gebruik anders je telefoon voor internet.

  7. Sommige sites doen et meeste niet. Resetten nog zin ofz?. Anders maar slapen en hopen dat morgen alles het weer doet.

  8. Bij mij ook in Zwijndrecht afgelopen uur geen internet. Modem uit en tien seconden later weer aan. Geen internet signaal wel dsl. Balen want ik loop standby voor mijn werk (Niet bij online. Nl) en moest gisteravond nog inloggen. .. hopelijk laten ze me nu slapen anders moet ik met de auto er naartoe. .. lig liever in mijn bedje!

  9. sommige delen van het internet krijg ik , andere niet, zie hier t bewijs, maar googlen of tv kijken via web ho maar b.v. .

    • Wij hebben nog geen signalen ontvangen, dat Online op de hoogte is van deze storing. Ook vanwege het tijdstip van ontstaan, aangezien meestal op dergelijke momenten weinig tot geen personeel (enkel monitoring systemen) de boel in de gaten houdt.

  10. Ook in Leeuwarden hier, geen internet. Alles al tien keer uit de stroom gehad…. Hopelijk nu niet de instellingen kwijt van de wifi…

    • Wifi instellingen blijven altijd intact bij het van de stroom halen van een modem/router. Enkel een harde reset (waar een speciale procedure voor gevolgd moet worden) kan dergelijke instellingen verwijderen.

    • Online is rond dit tijdstip niet bereikbaar. Er was ook geen onderhoud aangemeld, wat zou betekenen dat engineers al ter plaatse zouden zijn tijdens de uitval. Het is nu even afwachten of men door monitoring systemen hierop alert is gemaakt. De meeste providers hebben dergelijke systemen, om 24/7 systemen in de gaten te houden en direct een alert via mail/sms naar engineers te sturen.

  11. Online provider heeft een internet probleem. Sommige sites zijn wel op te roepen maar sommige ook niet. Soms kom je alleen op een hoofdpagina maar door klikken werkt niet.

Reageren is niet meer mogelijk.