12 okt

Tele2 internet, telefonie en televisie storing **UPDATE**

begintijd 13 oktober 2014, ochtenduren (geschat rond 08:00)
eindtijd onbekend

Na de Tele2 storing van gisteravond lijkt wederom teruggekeerd te zijn. De storing lijkt in de ochtenduren te zijn ontstaan. Heeft u Tele2 en ondervindt u storing? Meldt het hieronder als reactie met welke diensten storen locatie.

Update 14:00 uur
Tele2 ondervindt problemen met alle diensten en er lijkt nog geen herstel zichtbaar op dit moment.

Update 15:00 uur
Bijna 8 uur is de Tele2 storing al gaande en nog geen signalen van herstel. Zuid-Holland en Noord-Holland zijn het zwaarst getroffen.

Update 16:35 uur
We zijn de 100+ reacties gepasseerd! De Tele2 storing is nog steeds op volle sterkte en wederom geen nieuws van Tele2 met meer informatie over de storing. Het blijft vooral stil. We hopen zo spoedig als mogelijk meer informatie te kunnen geven.

Update 18:50 uur
We zijn de 200 reacties verder en de Tele2 storing passeert 10 uur. Helaas nog steeds geen verbetering. Daarnaast zien we dat de berichtgeving van Tele2 zelf helemaal niet klopt. In hun melding wordt gecommuniceerd dat enkel Utrecht en Zwolle storing hebben, terwijl onderstaande reacties een compleet ander beeld geven van een veel grotere Tele2 storing. Wij hebben inmiddels een poging gewaagd Tele2 direct te benaderen via onze contacten, maar helaas (nog) geen response.

Update 20:15 uur
Tele2 heeft na uren radiostilte van zich laten horen en bevestigt een Tele2 storing in de omgeving van Rotterdam. Tele2 heeft verder geen detail update of oplostijd meegegeven.

Update 20:28 uur
Enkele Tele2 gebruikers melden weer internet verbinding te hebben, maar het grootste gedeelte meldt nog storing. Lijkt beweging in te zitten.

Update 20:50 uur
Een steeds groter deel van Tele2 gebruikers komt weer online. De modem herstarten zou nu een goed idee zijn: stekker eruit, 30 seconde wachten, stekker erin.

Update 20:50 uur
Ondanks een deel van de verbindingen is hersteld, lijkt het nog een beetje op Russische Roulette. Sommige diensten zijn dan hersteld zoals internet, terwijl telefoon en tv het laten afweten. Het is in ieder geval raadzaam een modem herstart zoals hierboven minimaal 1x te proberen.

Update maandag 13 oktober 2014, 08:55 uur
De Tele2 storing is nog niet helemaal opgelost. Een deel van de gebruikers heeft inmiddels alles terug, terwijl een ander deel nog steeds storing ondervindt met één of meerdere Tele2 diensten.

Update maandag 13 oktober 2014, 10:40 uur
Wij hebben Tele2 inmiddels intern benaderd, om in ieder geval naar alle reacties te kijken en aangeven nu echt in te grijpen. Voor een deel van Tele2 gebruikers begint nu 30 uur Tele2 storing al te naderen.

Update maandag 13 oktober 2014, 11:30 uur
Tele2 heeft om 11:00 uur een update geplaatst:

“Mocht je op dit moment problemen hebben met je internetsignaal, tv en vaste telefonie.
Dan willen we vragen om je modem opnieuw op te starten. Door de stekker er 10 sec uit te trekken en weer aan te sluiten, maakt het modem opnieuw verbinding en is het probleem verholpen”.

We zijn benieuwd of dit bij de resterende problemen de oplossing is, laat het hieronder weten!

Update maandag 13 oktober 2014, 12:30 uur
We zijn inmiddels de 400 reacties gepasseerd. Hiermee staat de Tele2 storing qua impact op nummer 2 in grootste/langste storingen sinds wij storingen melden (2007). De grootste storing qua impact is nog steeds op naam van KPN, met een storing op haar mobiele netwerk en 1025 reacties op de teller!

Update maandag 13 oktober 2014, 13:45 uur
Tele2 heeft een nieuwe update gegeven:

Van de problemen in de regio Utrecht is de oorzaak inmiddels gevonden. Voor omgeving Rotterdam adviseren we nog steeds een reset waarbij je het modem uit en aan zetten door de stekker er 10 seconden uit trekken. Het kan maximaal 10 minuten duren voordat je modem helemaal is opgestart.

Update maandag 13 oktober 2014, 14:00 uur
Inmiddels heeft Tele2 nog een storing aangemeld betreft mobiele Tele2 gebruikers, waar op dit moment een systeemstoring plaatsvindt.

Update maandag 13 oktober 2014, 18:00 uur
Tele2 heeft werkzaamheden voltooid in Rotterdam. Utrecht was men ook bezig, maar daar is nog niks over gezegd. Blijkbaar moet TV het nu doen, volgens de laatste update:

In de regio Rotterdam waren vandaag problemen met het tv-signaal van Tele2.
Vanmiddag om half vier is een reparatie uitgevoerd om dit probleem te verhelpen.

Als je onverhoopt toch nog niet ongestoord tv kunnen kijken, dan willen we je vragen om je decoder uit en aan te zetten.
Dit kan door aan de achterkant van de decoder de stekker uit het apparaat te halen en deze vijftien seconden laten weer aan te sluiten.
De decoder herstart nu automatisch.

Update maandag 13 oktober 2014, 18:55 uur
Tele2 maakt er een heus herstart feestje van. De volgende update maakt het herstart feest compleet:

In de regio Rotterdam en Utrecht waren vandaag problemen met het internet en tv-signaal van Tele2. Vanmiddag om half vier is een reparatie uitgevoerd om dit probleem te verhelpen.
Als je onverhoopt nog problemen hebt, dan willen we je vragen om je modem en decoder uit en aan te zetten. Dit kan door:

1) je modem uit en aan te zetten door de stekker eruit te halen en deze 10 sec. later weer aan te sluiten. Het modem start automatisch op.
2) als alle lampjes op je modem weer branden, moet je vervolgens aan de achterkant van de decoder de stekker uit het apparaat halen en deze 15 sec. later weer aansluiten. De decoder herstart nu automatisch.

Update maandag 13 oktober 2014, 19:25 uur
Voor de Tele2 gebruikers die vanavond Oranje willen zien, maar nog verstoken zijn van Tele2 TV. Je kan de wedstrijd Nederland – IJsland zien via de NOS EK Livestream (vanaf 20:30 zeker beschikbaar).

Update maandag 13 oktober 2014, 23:25 uur
Nog een klein deel lijkt problemen te ondervinden door de Tele2 storing. Het is van groot belang de herstart van zowel modem als decoder exact zoals hierboven uit te voeren en minstens 10 minuten na herstart alles zo te laten, om tijd te geven om zich te herstellen.

Update maandag 14 oktober 2014, 14:35 uur
Tele2 heeft een exact stappenplan aangegeven, om de problemen de Tele2 storing met internet en televisie te verhelpen:

1) Trek de stekker uit modem en decoder
2) Steek de stekker van je modem na 10 seconden weer in het stopcontact.
3) Het modem start automatisch op.
4) Wacht tot alle lampjes op je modem weer groen branden.
5) Steek daarna de stekker van je decoder weer in het stopcontact.
6) De decoder herstart nu automatisch. Het kan enkele minuten duren voordat je decoder weer volledig is opgestart.

450 reacties op deze storing:

  1. Al drie dagen geen telefonisch bereik, heel vervelend allemaal. Je zal maar voor dringende zaken bereikbaar moeten zijn, of een telefoontje van een dokter verwachten!!!!

    Tele2 communiceer aub!!
    Wanneer is het eindelijk opgelost Tele2!

  2. Het is weer zo ver.! Ja hoor al vanaf zaterdag geen internet of tv.tele 2 is niet te breiken,email adres werkt niet.41 minuten aan de lijn, heb ik opgehangen.Zoveelste keer.! Klaar mee

  3. ik baal als een stekker al weer vanaf de 12de geen TV en telefoon, dit hebben wij al zo een paar maanden dat het weer eens gebeurd, ik bel mij suf naar tele2, ik denk dat ik er mee klaar mee ben met tele 2 ik woon in Ede.

    • Bellen gaat voorlopig niet helpen en zal eerder een telefoonrekening opleveren. Hou de site in de gaten voor updates. Af en toe de modem herstarten kan ook geen kwaad, zoals hierboven in het artikel staat beschreven.

  4. In Capelle ad IJssel nog steeds geen tv en internet met de melding : geen verbinding met netwerk…..

  5. Hier in huis (Rotterdam) zijn Internet en vaste telefonie weer ok. Tv geeft alleen geluid, geen beeld…hopelijk worden we vanavond positief verrast bij thuiskomst….

  6. Ook in Zeeland al sinds zondag geen TV / radio ontvangst meer van TELE 2
    Op hun website niet veel terug te vinden omtrent deze storing.
    Als klant heb je tenminste recht op om te weten wat er aan de hand is, en wanneer er verwacht wordt dat de storing is verholpen. Bij klanten service zijn nog 20 wachten voor u !!!!
    Pas bij tele 2, ga volgend jaar weer naar de kabel terug!

  7. Balen. Ook nu nog geen internet na diverse keren modem herstart te hebben.
    Ik wil wel even storingsoverzicht.nl bedanken voor alle moeite die jullie doen!
    Nu nog een vaste internetverbinding en ik ben weer blij….

  8. Kennis van mij heeft al sinds drie dagen geen internet via tele2.
    Locatie is Middelburg en omgeving.

  9. Sinds zondagochtend omstreeks half 9 geen internet! Modem al een paar keer gereset, maar het mocht niet baten. Tele2, wat is er aan de hand en wat zijn de prognoses? Communicatie graag!
    Locatie: Utrecht (stad).

  10. Richting tele2 vandaag nog steeds storing, gebeld met Klantenservice, bandje gevolgd, 5 minuten bezig geen gehoor meer. #tele2 geen zin meer in op zo’n manier, en jah heb mijn modem ook al paar keer gereset

  11. Geen tv en internet in utrecht. Reactie van tele2: bedankt dat u het hebt gemeld. Binnen een paar dagen maar uiterlijk 12 dagen is het opgelost…

  12. Al 2 dagen geen telefoon en televisie in Schiedam. Internet is het enige wat werkt. Snel verhelpen aub!

  13. In Hoogvliet, ook geen telefoon \ tv wel internet, de media schreef eerder op NOS 3:

    http://nos.nl/op3/artikel/428776-cyberaanval-blijft-uit.html

    Maar gelet op de huidige situatie ziet het er toch anders uit, de feiten zijn toch iets anders…………..

    In het filmpje zijn ze toch wel duidelijk geweest:

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TlUL6e99IwM

    Alles was toch onder controle, aldus het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) van het ministerie van Veiligheid en Justitie, niet dus….!!

    De Moderator van deze site zal dit bericht ook maar weer verwijderen 🙁

    • Jouw eerdere bericht is verwijderd, omdat het krom stond van de misplaatste ‘feiten’. Dit heeft echt helemaal niks met deze storing te maken. Daarnaast zou bij zo’n zogenaamde DDoS attack de storing zich op een andere manier manifesteren. Iets dergelijks suggereren zonder degelijke fundering aan echte feiten kan mensen op het verkeerde been zetten en wordt niet gewaardeerd (en de site met hetzelfde bericht spammen al helemaal niet).

  14. Heb al sinds gister geen internet, tv en telefoon.Echt belacheljjk dat het zo lang moet duren.Kinderen kunnen ook niet kijken welke lesuren ze hebben op school. Doe er iets aan!

  15. Sinds gisterenavond geen tv en vaste telefoonverbinding in Roosendaal. Heb hedenochtend geprobeerd, dus nog steeds niets.

  16. Hier in Utrecht helaas nog steeds geen internet/tv, sinds gisteravond ligt alles eruit..

  17. Pfff wat een zooitje zeg wel internet nog geen tv in rotterdam
    Zowiezo nu 2 maanden tele2 en alleen maar gezeik gehad te trage internet

  18. Vanochtend nog steeds geen TV, internet en telefonie, dit al vanaf afgelopen zaterdagavond in Gouda.

  19. vanaf gister avond tot nu nog steeds (13-10-2014 05:34) geen tv hier in middelburg in zeeland heb al een paar keer opnieuw opgestart maar nog steeds niks. Internet daar in tegen doet het prima!

  20. Sinds vanmiddag geen itv en internet. Herstarten helpt niets. Resetten ook nog steeds niet. Gemeld vanuit Ede (Gld.)

  21. Zoetermeer, na 26 uur storing eindelijk weer internet. Oranje led bleeft opeens weg, toen nog wel een half uur moeten wachten tot internet in de lucht kwam, BAM!

  22. Vanaf vanmiddag rond half 5 geen tv en internet in Ede. (Gelderland)
    Zou kunnen dat we hier onder regio Utrecht vallen.
    Het is nu 22.45 uur en modem resetten haalt niets uit.
    Gelukkig ben ik met mijn mobiel bij een andere provider en kan ik hiermee internetten.
    Ik begin de regelmaat van storingen bij Tele2 wel beu te worden.
    Ze komen in de gevarenzone van abonnement opzeggen…

  23. In capelle aan den ijssel na modem reset van 30 seconde enkel tv terug. Geen internet en bellen! Te slordig voor woorden

  24. Net geprobeerd ook de TV aan de praat te krijgen door de modem te resetten, maar helaas TV doet t nog niet (Rotterdam)

Reageren is niet meer mogelijk.