29 apr

Grote algemene storing (opgelost)

Er is op dit moment een internet storing. Hierdoor hebben klanten mogelijk tijdelijk geen internet.

We werken hard aan het oplossen van de storing en hopen de toegang tot internet zo spoedig mogelijk te kunnen herstellen. Onze excuses voor het ongemak.

Update 08.20 uur
De internetstoring is nog niet verholpen. We werken hard met extra technici aan een oplossing.

Het is helaas nog niet te zeggen wanneer de storing in zijn geheel is verholpen. Sommige klanten hebben wel weer internet, maar die verbindingen zijn op dit moment nog instabiel.

Update 09.30 uur
De oorzaak van de internetstoring is zo goed als zeker gelokaliseerd. Het betreft een softwareprobleem.

We werken op volle kracht aan het oplossen ervan, want we begrijpen dat het gebrek aan internetverbindingen zeer vervelend is.

Op dit moment is echter nog niet te zeggen wanneer de storing volledig is opgelost. Een aantal klanten heeft alweer internet, maar die verbindingen zijn nog instabiel en kunnen dus opnieuw wegvallen.

Update 10.40 uur
De situatie is op dit moment nog onveranderd; er wordt hard gewerkt aan het oplossen van de storing. Behalve met internet ervaart een deel van onze klanten ook storing met digitale telefonie.

Twee tv-zenders, namelijk Bravo TV en Oranje TV, zijn als gevolg van deze storing ook niet te ontvangen op dit moment.

Update 12.10 uur
Het team van technici dat werkt aan het oplossen van de storing is versterkt met leveranciers van ZeelandNet.

Update 15.45 uur
Een groot deel van onze particuliere en zakelijke klanten ervaart momenteel instabiel internet.

Internet bestaat uit het uitwisselen van informatie en/of data tussen gebruikers. In die uitwisseling zit op dit moment het probleem.  De informatie komt op dit moment af en toe wel en af en toe niet aan. Dat veroorzaakt de instabiele internetverbinding.  Anders gezegd: de oorzaak van de huidige storing is dan ook een probleem bij het ‘managen’ van de informatiestromen op het internet.

ZeelandNet-technici en experts van onze leveranciers werken onafgebroken aan het testen en realiseren van de juiste oplossing.

Update 18.25 uur
De internetstoring die vanochtend vroeg ontstond en een groot deel van de particuliere en zakelijke klanten van ZeelandNet trof is opgelost.

In de loop van de dag bleek dat een softwareprobleem de oorzaak van de storing was. De oplossing van het probleem bleek echter zeer complex. ZeelandNet-technici en experts van onze leveranciers hebben samen hard aan de oplossing gewerkt. Rond 18.00 uur was er weer sprake van stabiel internet voor al onze klanten. Daarmee is de storing feitelijk voorbij.

Wel wordt er nog gewerkt aan het oplossen van de gevolgen van de storing zoals het weer beschikbaar maken van een aantal websites die vandaag niet toegankelijk waren.

2 reacties op deze storing:

  1. we hebben nog steeds te kampen met een storing op internet, telefoon.
    het is nu bijna twee dagen, de kinderen hebben vakantie en we kunnen niets op de computer opzoeken om naar toe te gaan.
    bellen is niet mogelijk en aangezien ik bij de thuiszorg zit is dit ZEER vervelend.graag verneem ik van u wanneer deze elende voorbij is.
    met groet
    bea van der meer.

Reageren is niet meer mogelijk.