15 feb

ADSL en ADSL2 landelijk uitfaseren

De leverancier van onze ADSL verbindingen (Bitstream) gaat alle ADSL1 en 2 verbindingen uitfaseren. Dit wordt gedaan omdat deze oude technieken niet meer worden ondersteund.
Als toekomstvaste technologieën zijn ADSL2+ en (Vectored) VDSL beschikbaar.

Bitstream zal op 8 en 15 februari 2016 alle ADSL2+ aansluitingen omzetten naar een ADSL2+ only profiel. Het doel van deze migratie is om te zorgen dat ADSL aansluitingen niet meer kunnen terugvallen op een ADSL1 of ADSL2 profiel.

Deze stap wordt uitgevoerd op 8 en 15 februari 2016 en valt onder regulier onderhoud dat uitgevoerd wordt in service windows. Dit betekent dat deze in de nacht wordt uitgevoerd.

Alle verbindingen die een ADSL1 profiel hebben gekregen, worden omgezet naar een ADSL2+ only profiel.
Verbindingen die niet opkomen met ADSL2+ worden naar een zogenoemd “parkeerprofiel” overgezet, zodat deze tijdelijk weer met ADSL1 opkomen.

Klanten die gebruik maken van een modem van Solcon (in bruikleen) hoeven geen actie te ondernemen. Deze modems zijn geschikt voor ADSL2+.

Let op – belangrijke informatie

Indien u gebruik maakt van een eigen modem, dan kan deze vaak door middel van een firmware update geschikt gemaakt worden voor ADSL2+.
Mocht uw modem alleen ADSL1 of ADSL2 ondersteunen (geen ADSL2+) dan dient u dit modem mogelijk te vervangen.

Solcon zal in de nabije toekomst contact met u opnemen mocht het nodig zijn om actie te ondernemen van uw kant.

Impact

Bij het aanpassen van het profiel zal uw aansluiting opnieuw intrainen op ADSL2+ en minder dan 1 minuut onderbroken worden.