04 okt

Outlook storing: mail komt niet aan

Momenteel ondervindt Microsoft een storing met haar Outlook dienstverlening. De storing is sinds vanmiddag actief. Hierdoor kunnen gebruikers wel e-mail verzenden, maar deze komt vervolgens niet aan bij de ontvanger.

Update 4 oktober 2020, 14:59

Microsoft is op de hoogte van de storing en heeft inmiddels het probleem kunnen reproduceren. Momenteel zijn engineers bezig de logs te analyseren, om de oorzaak van de storing te traceren.

Update 4 oktober 2020, 18:40

Microsoft meldt dat het probleem is gevonden. De oorzaak van de storing zit in een authenticatie systeem van de dienstverlening. Engineers treffen momenteel maatregelen om de mail aflevering weer op gang te krijgen.

Update 4 oktober 2020, 20:32

Er is door Microsoft een oplossing gemaakt en getest. De tests waren succesvol en de oplossing wordt momenteel toegepast om de e-mail aflevering weer op te starten.

Update 4 oktober 2020, 23:11

De storing is door Microsoft afgemeld. De oplossing is inmiddels toegepast en engineers monitoren de komende uren de mail queue.

U kunt weer normaal gebruik maken van Outlook.

4 reacties op deze storing:

  1. Kan geen email verzenden vanuit Hotmail, mail komt wel in verzonden mail-box maar komt niet bij de geadresseerde aan. Irritant, want je denkt dat je bericht aangekomen is…….

  2. Authenticatie is al echt al veel langer een groot probleem door de complexiteit die Microsoft op zich af roept. Microsoft is in de war in de mix van live accounts (prive gebruik) en Azure AD accounts (zakelijk gebruik). Ik heb een betaalde 0365 Family account met eigen domeinnaam, maar kan geen gebruik maken van de Outlook apps, nergens, niet op Win10, niet op MacOS en niet op iOS. Alle loginpogingen worden geweigerd. Microsoft, jullie voeren al jaren een dubbelzinnig beleid op dit punt met dubbelzinnige namen en definities. Dezelfde namen voor technisch verschillende diensten (prive vs zakelijk) die vervolgens hopeloos verknoopt raken en daardoor niet werken. Harmoniseer die boel nu eens ‘for once and for all’, dan zijn we van dit gedoe af. Echt irritant dit!

  3. Kan geen e-mail verzenden en ook geen hotmail, live en gmail berichten ontvangen.
    Hoogland, provincie Utrecht. Alleen ontvangen van andere e-mail accounts als ziggo.nl, jumbo.nl, bol.nl etc. als inkomend.

Reageren is niet meer mogelijk.