04 feb

Landelijke problemen door NL-ix internetknooppunt storing

In de loop van de dag heeft het internet knooppunt NL-ix een storing opgelopen, waardoor er verbindingsproblemen zijn met internet verkeer tussen verschillende providers. De storing lijkt volgens onze data even na het middaguur te zijn ontstaan.

Het probleem is geconcentreerd op de Nikhef locatie. Verschillende links zijn daar geraakt. Men werkt met man en macht om de problemen zo spoedig als mogelijk op te lossen.

Corona vaccinaties getroffen

De storing van het NL-ix internet knooppunt heeft ook helaas het corona vaccinatie programma getroffen. Door de storing blijkt het registratiesysteem van de GGD te zijn getroffen en daardoor liepen vaccinaties vertraging op.

Update 4 februari 2021, 14:30

De verbindingen zijn herstellende. Men is inmiddels al een onderzoek gestart naar de oorzaak van de storing.

2 reacties op deze storing:

  1. Bij goede berichtgeving is gecontroleerd of de gegevens kloppen, zijn feiten gecheckt. Namen noemen zonder bij de bron te controleren of wat vermeld gaat worden correct is, kan ernstige nadelige gevolgen hebben voor deze persoon of dit bedrijf. Een dergelijke onzorgvuldige werkwijze wordt niet gewaardeerd.

    Nikhef heeft geen problemen, niet met power noch met koeling of verbindingen, het probleem bevond zich in de switch van NL-IX zelf. Dit is ondertussen hersteld.

    • Dan mag je dit omtrent berichtgeving bij NL-ix zelf neerleggen. Zij hebben in hun berichtgeving naar buiten toe (= stond nota bene zelfs op hun eigen site) wel degelijk genoemd, dat het probleem zich op de Nikhef locatie bevond.

      Goed dat je het verder qua details aanvult, want de informatie van NL-ix was dus blijkbaar voor interpretatie vatbaar.

Reageren is niet meer mogelijk.

Storingsoverzicht - alle storingen, internet storingen