12 jun

Problemen uitgaande mailserver

In de loop van de avond lijken er problemen te zijn ontstaan met de uitgaande mailservers van KPN. KPN heeft hier nog geen melding van gegeven. Ondervindt u ook problemen met de uitgaande mailserver van KPN? Meldt het dan hieronder.

57 reacties op deze storing:

  1. In Werkendam ook problemen, opgelost door andere smtpserver te nemen smtp.kpnmail.nl. Welke wel werkt zoals hierboven reeds beschreven

  2. Hulde aan Storingsoverzicht en hartelijk bedankt mensen die hiervoor al gereageerd hebben. Ik ga zo ook knutselen. TIP: KPN gaat vooral over de facturen.

  3. Hier in Zoetermeer ook volop problemen vanaf gistermiddag. Een dikke week geleden ook maar toen was het probleem na een paar uur over.
    Vandaag de truuk toegepast om bij server voor uitgaande mail mail.kpnmail.nl in te vullen, en voilá, ik kan weer verzenden.
    Het zou leuk zijn als KPN even zelf aangeeft via welke SMTP-servers zij uitgaande mail accepteren.

  4. mail.kpnmail.nl Werkt ook in Naarden (zakelijke verbinding van een klant van ons)

    Mvg,
    Max

  5. Uitgaande mail werkt ook in Amsterdam nog steeds niet, sinds gistermiddag.
    mail.kpnmail.nl werkt nu wel, zie ik net, maar zou niet kpn de problemen moeten oplossen?

  6. Er is een onbekende fout opgetreden. Server: ‘smarthost.direct-adsl.nl’, Protocol: SMTP, Reactie van server: ‘421 4.0.0 Service temporary unavailable.’, Poort: 25, Beveiligd(SSL): Nee, Serverfout: 421, Foutnummer: 0x800CCC67

  7. Ik gebruik zakelijk KPN en ook mij lukte het gistermiddag om 17:00 al niet om een email te versturen. Vanochtend was dit niet opgelost en ik las van Hans op deze pagina dat mail.knmail.nl wel werkt. Nou, bij mij niet en ik heb KPN gebeld en zij weten het ook niet. er wordt aan gewerkt. Kreen nog wel een ander smtp.kpn-officedsl.nl op, maar ook die werke niet. Al met al hopen dat KPN die shit snel weet op te lossen. Grrrrr!!

  8. geen email verzenden mogenlijk vanaf maandagmiddag 11 juni. Nu 12 juni 9.00 uur, en nog steeds niet.
    lokatie Kamperland / zeeland

  9. In Heemstede hetzelfde laken en pak. Uitgaande mail niet mogelijk.
    Op de site van KPN niets te vinden over storing. Moet ik nu aan lijn gaan á zoveel € per minuut?

    • Ze beginnen wakker te worden bij KPN. Ik was al de zoveelste op rij die belde. Ze gaan toch eens kijken wat er scheelt. Het advies van KPN om mail.kpnmail.nl in te vullen werkt inderdaad. Voor mij het probleem opgelost.

  10. Net KPN gebeld , ze weten van niets over een storing.
    Wel opgelost door mail.kpnmail.nl in te vullen ipv direct-adsl
    Werk altijd zeggen ze , waarom ??? , als het maar werkt was reaktie.

    Goed, het werkt.

  11. Heel handig als je bestanden naar je hoofd verkoop moet mailen.
    KPN bedankt, ik ga er van uit dat het snel wordt opgelost !!!!!

  12. Dezelfde melding hier (=Bodegraven).

    Fijn als je hier zakelijk afhankelijk van bent en KPN is niet thuis.

  13. Betreft tevens de mailrelay. Heel erg vervelend. Hopelijk is er snel een oplossing

  14. Blaricum, zelfde fout als al gemeld:
    Onderwerp ’test’ Serverfout: 421 Reactie van server: 421 4.0.0 Service temporary unavailable. Server: ‘smarthost.direct-adsl.nl’ Windows Live Mail-fout-id: 0x800CCC67 Protocol: SMTP Poort: 25 Beveiligd(SSL): Nee

  15. Sinds gisterenavond is het versturen van e-mail niet meer mogelijk!
    Omgeving Breukelen.

  16. wij kunnen vanaf maandagavond 19.30 uur geen mail meer verzenden, kan iemand mij zeggen hoelang dit nog gaat duren ??

  17. Uitgaande mail werkt niet sinds gisteren laat in de middag, nu nog steeds niet. Vervelend!

  18. Ja, in Eindhoven kan ik sinds gisteren half 6 geen uitgaande mails verzenden. Deze ochtend nog steeds niet!

  19. Uitgaande mail server direct-adsl werkte gisteren niet in Gelderland, en nu niet in Amstelveen

  20. Blijkt een omvangrijke storing: in Dirksland, Goeree-Overflakkee, ook geen uitgaande mail mogelijk.

  21. In Nederweert geen uitgaande mail sinds avond 11 juni, melding is
    Test-e-mailbericht verzenden: De verbinding met de server is onderbroken. Als het probleem blijft bestaan, neemt u contact op met de serverbeheerder of internetprovider (ISP).

  22. Zelfde en herkenbare problemen. Ook bij naamgenoot… Account: ‘Zonnet’, Server: ‘mailrelay.direct-adsl.nl’, Protocol: SMTP, Reactie van server: ‘421 4.0.0 Service temporary unavailable.’, Poort: 25, Beveiligd(SSL): Nee, Serverfout: 421, Foutnummer: 0x800CCC67 Uitgaande mail (KPN-ADSL) – vanuit Apeldoorn – werkt al ruim 9 uur lang niet. Sedert circa 17:00 uur maandagmiddag.

  23. Omgeving Zaandstad; geconstateerd rond 22:30, duurt nog steeds voort. KPN adsl; ipv mailrelay op smarthost

  24. Heemstede Noord Holland. Kan sinds gisteren 18.00 uur geen mail verzenden:

    Er is een onbekende fout opgetreden. Account: ‘Frans van den Berg’, Server: ‘smarthost.direct-adsl.nl’, Protocol: SMTP, Reactie van server: ‘421 4.0.0 Service temporary unavailable.’, Poort: 25, Beveiligd(SSL): Nee, Serverfout: 421, Foutnummer: 0x800CCC67

    • Uitgaande mail werkt ook in Barendrecht nog steeds niet. Die storing duurt hier nu al meer dan acht uur!

  25. Zelfde foutmelding als Henk om 22.28. Ik zit in Wageningen. KPN-adsl.
    Wat een opluchting dat mijn probleem met uitgaande mail waarschijnlijk toch niet op zichzelf staat. Ik ben al zowat de hele avond bezig geweest om van alles uit te zoeken en uit te proberen. De helpdesk van KPN kon me, ondanks welwillendheid, niet helpen. Zelf had ik de link al gelegd met de eerdere storing in de regio Nijmegen, maar daar zou het niet aan liggen.

    • Ter aanvulling: de problemen met mijn uitgaande mail begonnen al tegen 16 uur vanmiddag.

      • Herstarten van modem en/of router kan alleen als oplossing dienen voor problemen met internetverbinding zelf. Problemen met bepaalde diensten, zoals verbinding met de mailserver, zijn per definitie niet zo’n herstart op te lossen. Dit ligt bij de provider, niet bij de apparatuur in huis.

    • UPDATE: vanochtend tel contact gehad met KPN helpdesk. Na een vergeefse poging om me naar m’n mailprovider te verwijzen is storing toch aangenomenl Bij KPN was niets bekend van een storing heb ze dan ook verwezen naar de site van storingsoverzicht.nl om omvang te zien.

  26. Er is een onbekende fout opgetreden. Account: ‘pop.hccnet.nl’, Server: ‘mailrelay.direct-adsl.nl’, Protocol: SMTP, Reactie van server: ‘421 4.0.0 Service temporary unavailable.’, Poort: 25, Beveiligd(SSL): Nee, Serverfout: 421, Foutnummer: 0x800CCC67

    Uitgaande mail werkt nog steeds niet (omgeving Tiel) zie foutmelding.

Reageren is niet meer mogelijk.