19 apr

Storing omgeving Amsterdam door glasvezelbreuk (opgelost)

Als gevolg van een storing kunnen klanten in de omgeving Amsterdam momenteel geen verbinding maken of problemen ondervinden met de internetverbinding. Indien u ook telefonie of TV van ons afneemt, kunnen ook deze diensten verstoord zijn.

Het betreft hierbij: Business DSL en ADSL van KPN in de regio’s Amstelveen, Aalsmeer, Oostelijk Havengebied, Landsmeeren Diemen.

De oorzaak lijkt te liggen aan een kapot getrokken glasvezel lijn. Het is mogelijk dat meerdere providers, zoals UPC en Vodafone hier ook last van ondervinden.

Update (15:00)
De storing is veroorzaakt door graafwerkzaamheden door een extern bedrijf. Hierbij zijn een aantal kabels beschadigd. Een deel van het data verkeer wordt omgeleid, maar een ander deel heeft momenteel geen verbinding meer. Vodafone is bij deze storing getroffen, omdat één van de getroffen kabels een aantal antennes aan elkaar verbindt (bron: Telecompaper).

Update (17:00)
De kabels zijn hersteld en de storing is verholpen.

22 reacties op deze storing:

    • Dit heeft niks te maken met deze storing. U dient naar de Caiway meldingen te kijken, daar staat spoedonderhoud vermeld voor televisie. Wellicht heeft uw probleem daarmee te maken.

  1. Is dit ook voor tele2 , ik kan mijn vriendin in de ronde venen (mijdrecht ) niet bereiken

  2. Hier Zwolle..!
    Vanaf dinsdag al geen systeem en mail.. Bureau is aardig opgeruimd, en het uitzicht gaat nu ook vervelen.

  3. wij kunnen in Bolsward ook geen ISDN gebruiken. Dus niet alleen rond Amsterdam. systeem x400 voor het versturen van EDI berichten.
    erg lastig!

  4. Ik dacht dat KPN alleen een waardeloze performance leverde aan particulieren maar schijn is de zakelijke markt hun ook niets waard. Kort gezegd: waardeloos niet servicegerichte ballentent.

  5. Ons bedrijf is al vanaf vanochtend afgesloten. 4 mensen kunnen niets doen, een deel werkt thuis.
    Kennelijk vindt KPN het niet de moeite waard de storing op KPN.com te zetten.

  6. Zonet te horen gekregen dat meerdere kabels stuk zijn getrokken.
    Eindtijd is nog onbekend.

Reageren is niet meer mogelijk.