26 mrt

Grote Ziggo storing deel Amsterdam

begintijd loop van ochtend

eindtijd onbekend

Sinds vandaag kampt Ziggo met een forse storing in een deel van Amsterdam. Hierdoor kunnen Ziggo aansluitingen geheel geen gebruik maken van de verbinding. Zowel internet, telefonie en televisie ondervinden storing.

De oorzaak van de storing is een kabelbreuk welke is ontstaan door werkzaamheden aan de weg. Er is bij de werkzaamheden een glasvezelkabel zwaar beschadigd geraakt. De reparatie zal nog uren duren.

Lees meer
23 mrt

Grote CloudVPS storing

In de loop van de ochtend werd Equinix getroffen door een datacenter storing. De storing is veroorzaakt door graafwerkzaamheden, waarbij een glasvezel kabel richting het datacenter was geraakt. De verbinding is sinds 11:30 hersteld en systemen zijn weer herstellende.

Update 18:00 uur

Alle VPSen zijn sinds zojuist weer bereikbaar.

Update 16:40 uur

CloudVPS heeft nog steeds de storing niet onder controle. Men heeft rond 16:00 een aantal netwerkcomponenten herstart, waardoor het gehele netwerk onderbrekingen kon ondervinden van zo’n 15 minuten. Men is nog steeds bezig met het oplossen van de storing.

Men heeft al aangegeven later vandaag een officieel rapport te mailen naar klanten omtrent de storing. Lees meer

12 mrt

Solcon core netwerk storing

Op donderdag 12 maart om 07:25 uur is een van onze glasvezelverbindingen tussen Dronten en Apeldoorn beschadigd bij graafwerkzaamheden in Apeldoorn. Dit heeft als gevolg gehad dat ons “core” netwerk de routes binnen het netwerk heeft herberekend.

Als gevolg van deze herberekening heeft u een korte onderbreking kunnen ervaren in de dienstverlening tussen 07:25 – 07:35. Bij het herstel van de vezels om 17:15 heeft deze herberekening zich weer voorgedaan en dit heeft gezorgd voor een onderbreking tussen 17:15 en 17:22.

Om de impact van deze onderbreking te beperken is er enkele maanden geleden al een project gestart om een deel van onze capaciteit uit te breiden “vervangen core routers Dronten”. We verwachten dit binnen enkele weken af te ronden.

Verwachte impact

De volgende Solcon diensten hebben een onderbreking ervaren:

– Datacenter Diensten in ons datacenter in Dronten

– Bitstream klanten welke inloggen op onze access routers in Dronten (50% in Dronten, 50% in Amsterdam)

– Bitstream SDSL klanten (zakelijk)

– Online Backup

– Shared Webhosting (LSW/WSH)

– VOIP (Actieve gesprekken zijn verbroken, nieuwe gesprekken zijn gestart via Apeldoorn)

– Solcon Secure Webmail incl IMAP/POP3/SMTP

– Telefooncentrale van Solcon

11 jun

BBned storing – Amsterdam Kadoelen

Op dit moment is er een storing in Amsterdam-Kadoelen voor BBned DSL lijnen. Gebruikers op dit netwerk (oa. internetproviders Alice, SpeedXS, BBeyond en meer) kunnen hierdoor onderbrekingen ondervinden.

Update 13:15 uur
De oorzaak van de storing ligt bij een kabelbreuk. Om deze breuk te herstellen zijn graafwerkzaamheden nodig, verwachte oplostijd is vandaag 18:00 uur.

Begintijd: 09:30
Eindtijd: 18:00 (= verwacht)

19 apr

Storing omgeving Amsterdam door glasvezelbreuk (opgelost)

Als gevolg van een storing kunnen klanten in de omgeving Amsterdam momenteel geen verbinding maken of problemen ondervinden met de internetverbinding. Indien u ook telefonie of TV van ons afneemt, kunnen ook deze diensten verstoord zijn.

Het betreft hierbij: Business DSL en ADSL van KPN in de regio’s Amstelveen, Aalsmeer, Oostelijk Havengebied, Landsmeeren Diemen.

De oorzaak lijkt te liggen aan een kapot getrokken glasvezel lijn. Het is mogelijk dat meerdere providers, zoals UPC en Vodafone hier ook last van ondervinden.

Update (15:00)
De storing is veroorzaakt door graafwerkzaamheden door een extern bedrijf. Hierbij zijn een aantal kabels beschadigd. Een deel van het data verkeer wordt omgeleid, maar een ander deel heeft momenteel geen verbinding meer. Vodafone is bij deze storing getroffen, omdat één van de getroffen kabels een aantal antennes aan elkaar verbindt (bron: Telecompaper).

Update (17:00)
De kabels zijn hersteld en de storing is verholpen.