16 okt

Mac OS X 10.10 Yosemite nu beschikbaar

Apple heeft vanavond Mac OS X 10.10 Yosemite, haar nieuwste besturingssysteem voor iMac / Macbook / Mac Pro / Mac Mini en Xserve, voor iedereen per direct beschikbaar gesteld als gratis download. OS X Yosemite is te downloaden in de Mac App Store.

Met OS X Yosemite worden de desktop en laptop devices dichter bij de mobiele devices gebracht, in dit geval de iPhone en iPad. Zo kan je eindelijk Airdrop gebruiken, om tussen OS X en iOS apparaten bestanden te delen. Ook is Mail onder handen genomen en kan je een mailtje wat je begon met typen op een iMac uiteindelijk voortzetten op een iPhone.

D belangrijkste nieuwe functionaliteit is iCloud Drive. Daarmee wilt Apple een alternatief bieden op het populaire Dropbox. Bestanden in iCloud Drive worden gesynchroniseerd met andere Macs en Windows pc’s en zijn dan direct beschikbaar voor al uw aangesloten devices.

Voor de echte mobiele werker is er de mogelijkheid om SMS en inkomende oproepen van de iPhone via de Mac te beantwoorden. Als je OS X Yosemite nu op jouw systeem wilt zetten, moet zijn dit de minimum systeemvereiste:

– minimaal 2GB RAM geheugen, ongeacht apparaat.

Ondersteunde Mac apparaten voor OS X Yosemite:
– Mac (Mid-2007 of nieuwer)
– MacBook (13-inch Aluminum, najaar 2008), (13-inch, Begin 2009 of nieuwer)
– MacBook Pro (13-inch, Mid-2009 of nieuwer), (15-inch, Mid/Najaar 2007 of nieuwer), (17-inch, Najaar 2007 of nieuwer)
– MacBook Air (Najaar 2008 of nieuwer)
– Mac Mini (Begin 2009 of nieuwer)
– Mac Pro (Begin 2008 of nieuwer)
– Xserve (Begin 2009)

1 reactie op deze storing:

Reageren is niet meer mogelijk.