07 sep

Byte netwerkonderhoud (vervangen core routers)

In de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 september van 0:00 tot 03:00 uur voeren wij onderhoud uit aan ons netwerk. Tijdens dit onderhoudsmoment zullen we onze tweede core-router in het KPN DC2 datacentrum fysiek vervangen door nieuwe hardware.

Dit onderhoud heeft impact op alle diensten van Byte (inclusief Hypernode).

Wanneer is het onderhoud gepland?

Het onderhoud is gepland in de nacht van 8 op 9 september van 0:00 tot 03:00.

Waarom is dit onderhoud gepland?

De hardware van de huidige core-routers is aan vervanging toe. Tijdens dit onderhoud zal de tweede core-router worden geïnstalleerd.

Wat gaat hiervoor gebeuren?

We zullen in de nacht van 8 op 9 september de router “byte-r1.xs4all.net” vervangen door een nieuwe router. Tijdens het onderhoud zal de eerder geïnstalleerde secundaire router tijdelijk routering overnemen.

Voor welke diensten geldt dit onderhoud?

Voor alle diensten van Byte (inclusief Hypernode). Uiteraard blijven tijdens het onderhoud onze fall-back diensten (onder andere: smtp2.byte.nl, nsc.byte.nl en bytenoc.nl) in het EuNetworks datacentrum volledig bereikbaar.

Moet jij als klant wat doen?

Je hoeft zelf geen actie te ondernemen. Byte voert dit onderhoud uit in samenwerking met onze partners XS4ALL en TenICT.

Worden er mogelijk risico’s verwacht?

De verwachting is dat er tijdens het onderhoudsvenster enkele hick-ups in de verbinding zullen optreden.

Mochten er onverwachte problemen optreden dan is er een volledig roll-back plan aanwezig. Tevens zullen engineers van Byte en TenICT in het datacentrum aanwezig zijn.