29 dec

Update voor opslagsysteem mailservers

In de nacht van 29 op 30 december 2016 van 0:00 tot 02:00 uur voeren wij een update uit aan het opslagsysteem van een deel van onze mailservers. Gedurende het onderhoud zullen mailboxen behorende bij domeinen die beginnen met cijfers 0 t/m 9 of de letters a t/m o ongeveer 10 minuten niet beschikbaar zijn. Hierbij gaat geen e-mail verloren.

Wanneer is het onderhoud gepland?

Lees meer

01 jul

[Noodonderhoud] Activeren ratelimiting Dedicated Magento Servers

Wegens een nieuw type DDoS aanval op Dedicated Magento Servers plaatsen wij op dit moment een ratelimiting filter voor websites gehost op Dedicated Magento Servers. Dit filter stopt de DDoS aanvallen voordat deze overlast kunnen veroorzaken.

Wanneer is het onderhoud gepland?

Het onderhoud vindt vrijdagmiddag 1 juli 2016, tussen 14:30 en 15:30 uur plaats.

Waarom is dit onderhoud gepland?

Het onderhoud voorkomt storingen als gevolg van een nieuw type DDoS. Door deze te filteren hopen we verdere problemen te kunnen voorkomen. Gefilterde verbindingen zullen netjes een ‘HTTP 429‘ error melding tonen.

Wat gaat hiervoor gebeuren?

We activeren een ratelimiting systeem op de Dedicated Magento Servers.

Voor welke diensten geldt dit onderhoud?

Alle sites gehost op een Dedicated Magento Server worden achter dit filter geplaatst.

Moet jij als klant wat doen?

Nee, Byte voert het onderhoud uit.

Worden er mogelijk risico’s verwacht?

Uit log analyse blijkt dat normaal verkeer de ratelimiting niet laat afgaan. We verwachten dan ook geen impact voor klanten.

16 okt

Spoedonderhoud SSLv3 ondersteuning uitgeschakeld

Update 15:45 uur: We hebben de correcte configuratie nu alsnog live gezet. SSLv3 is nu disabled, en we ondersteunen alleen de veilige TLS1, TLS1.1 en TLS1.2 versies nog.

Update 15:00 uur: Bij het aanpassen van de configuratie was het e.e.a. per ongeluk te strak afgesteld, waardoor sommige bezoekers geen verbinding konden maken. We hebben de update teruggedraaid, testen nog even goed met alle browsers, en zetten daarna de correcte configuratie live.

Gisteren is bekend gemaakt dat er een veiligheidslek is aangetroffen in een zeer verouderde SSL versie (de uit 1999 stammende SSLv3). Om de veiligheid van onze klanten en hun klantgegevens te garanderen, hebben wij de ondersteuning van deze verouderde SSL versie uitgezet.

24 feb

Sites cluster 64 verminderd bereikbaar (opgelost)

Update 14:53 uur: De site welke aangevallen werd is geïsoleerd en er komt geen verkeer meer binnen op cluster 64.

Update 14:25 uur: Er komt nog steeds veel verkeer binnen van de DDoS. We filteren het grootste deel echter direct weg waardoor de impact minimaal is. We zijn momenteel bezig om de site in kwestie te isoleren zodat de DDoS geen impact meer heeft op de rest van cluster 64.

Update 13:36 uur: Wij houden de DDoS sinds 12:23 met succes tegen. De DDoS aanval is nog steeds bezig, maar hij wordt nu gefilterd.

Update 12:10 uur: We hebben de aanval grotendeels tegengehouden, en houden het geheel nog even in de gaten om te kijken of de huidige filters effectief genoeg zijn, of nog enige bijstelling nodig hebben.

Update 12:04 uur: We hebben een tijdelijk oplossing waardoor sites weer beter bereikbaar zullen worden over de komende paar minuten.

Er vindt momenteel een DDoS plaats op cluster 64. Hierdoor zijn sites op dit cluster minder goed bereikbaar.

31 mei

[ Onderhoud ] Loadbalancer failover Segment 1

In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 juni zullen wij tussen 00:01 en 00:30 een geplande failover doen naar de andere loadbalancer op segment 1. Deze failover is nodig om een volgende stap tijdens het verhuizen van ons platform mogelijk te maken

De backupdatum voor dit onderhoud is een week later in de nacht van 13 op 14 juni.

 

27 jul

[Aankondiging onderhoud] Nieuwe storage cluster 4

Byte gaat de webstorage van cluster 4 vernieuwen. Dit houdt in dat de bestanden van uw website op een nieuwe, snellere storageserver worden geplaatst. Doel is om aan de snelheids & capaciteitsvraag te blijven voldoen.

U hoeft hiervoor niets te doen. Tijdens het onderhoud zal uw website gewoon beschikbaar zijn. U ontvangt een mailtje op het moment dat uw website is omgezet naar de nieuwe storage.