16 nov

Online.nl landelijke internet storing

In de loop van de ochtend is er een landelijke storing ontstaan bij provider Online.nl. Hierdoor kunnen gebruikers met een internetverbinding via Online.nl beperkt tot geen gebruik maken van hun aansluiting.

De provider heeft nog geen reactie dan wel bevestiging gegeven van de storing. Oplostijd is vooralsnog onbekend.

Update 16 november 2021, 14:23

Online.nl meldt dat de storing is ontstaan door een andere grote storing, namelijk de grote Eurofiber storing in Amsterdam. Er is door werkzaamheden zware kabelschade ontstaan, waardoor glasvezel verbindingen verstoord zijn geraakt.

Update 16 november 2021, 18:18

Laswerkzaamheden van de nieuwe kabels zijn in gang gezet. De eerste verbindingen beginnen zich nu te herstellen en de netwerken zullen vanaf nu stap voor stap terug online komen.

Update 16 november 2021, 21:45

De herstelwerkzaamheden zijn nog in volle gang. Meer dan de helft van het laswerk is voltooid. Men werkt nog steeds door, om alle verbindingen in de loop van de avond/nacht te herstellen.

Update 16 november 2021, 23:10

De herstelwerkzaamheden zijn voltooid en alle verbindingen van het Online.nl netwerk zijn hersteld. Mocht je nog geen verbinding hebben, is het verstandig de modem te herstarten (stekker eruit, 1 minuut wachten, sterker erin).

Update 17 november 2021, 11:20

Online.nl meldt dat er nog zeker tientallen aansluitingen problemen hebben met internet. De problemen is hard bezig de storing op deze verbindingen zo snel als mogelijk op te lossen.

48 reacties op deze storing:

 1. Niet tegen mensen liegen, internet nog niet helemaal ook hersteld, 10x stekker uit en 1 min gew8 daarna stekker terug helemaal niks.

 2. Badhoevedorp, vanaf ochtend helemaal niks, niet kunnen werken, voetbal niet kunnen kijken en kind geen huiswerk kunnen maken. Nu nog steeds geen internet.

 3. Nog altijd geen internet in Uithoorn, maar wel in media roepen dat het probleem is verholpen…. Verder is helpdesk gesloten, lekkere service en zeer klantvriendelijk…

 4. Wat een klote zooi dat online.nl de hele dag geen internet en tv en dan ook gewoon niet bereikbaar via telefoon en mail ik ben nu ruim 6 jaar klant geweest en het wordt ieder jaar slechter en slechter ik ben er klaar mee wat een klote bedrijf

  • Hulde aan de monteurs die alles op alles stellen om de zaak weer draaiende te krijgen wat niet geldt voor de providers die laten het wederom afweten. Om 18h17 een sms’je van Online dat het internet weer werkt maar niet hier in Oisterwijk om 22h09. 👎👎👎

 5. Update 16 november 2021, 14:00
  De schade is inmiddels getraceerd. Het gaat om complexe kabelschade (in totaal 3×144 glasvezels geraakt). De onderaannemer van Eurofiber is nu met veel mankracht aanwezig om de schade te herstellen. Eerste indicatie is dat het tot na middernacht gaat duren, voordat de schade in geheel hersteld is.

 6. Gaan we wel ff compenseren he.
  Anders misschien toch maar een stabielere provider. Kabelbreuk oké. Maar de klanten van online zijn de dupe!! Dus gewoon compenseren.

 7. Dit is ook voor online onmacht, het ligt aan de grondwerkers, dan maar een avondje ouderwets een boekie lezen of bordspelletje doen

 8. Vind niemand het raar dat de tijdstippen die hier aangegeven worden, een uur later zijn? Of leeft deze website nog in de zomertijd?

 9. Krijgen we nog duidelijkheid vanuit online. Nl want ik ga geen avond zonder tv zitten

  Regel het gvd 🤬🤬

 10. Beetje vreemd eigenlijk, op 16 nov. rond 04.00 uur vannacht af en toe storing op wifi, sinds vanochtend werkt niets meer, zowel tv, internet/wifi als telefoont liggen plat, ik heb een abonnement van alles-in-1 bij online.nl via de adsl lijn van kpn.
  Op ma. 15 november zijn ze bezig geweest met de aanleg van glasvezel in de straat en in de woningen en vanaf 16 november een algehele storing via de adsl lijnen, is dit soms een truc om klantjes te werven voor dat glasvezel netwerk?
  Wel heel erg toevallig, een beetje te…. toevallig?

  • Ik woon in Hoofddorp wat heb te maken met Amsterdam of heel land als een breuk dan is gedeeltelijk ik begrijp nog niets van van 04 :00 geen internet nu 17:06 nog steeds niets
   Beterschap met online slecht service voor zijn klanten

   • Eurofiber is een belangrijke netwerkleverancier, deels voor grote internet providers. Gezien de landelijke aard van de storing, lijkt het erop dat belangrijke netwerk componenten van Online niet meer bereikt kunnen worden, omdat ze echt specifiek via de route bereikt moeten worden.

    Vaak gaat het dan om een bepaald datacenter. En toevallig staan in Amsterdam veel belangrijke netwerk knooppunten of belangrijke netwerk componenten voor providers, die landelijk impact kunnen hebben.

  • Het maakt vanzelf niets uit wat lokaal wordt gebruikt, eurofiber werkt sec met max redundant top notch infra

  • Mensen wat zijn jullie gruwlijk verwent kom op zeg waar mensen werken worden fouten gemaakt en ja het is balen maar waar de oorzaak ligt die mensen balen nog veel meer dus doe niet zo moeilijk pak een boek of ga een spelletje doen ofzo zo zien we maar weer hoe verwent we zijn.

 11. VDSL gaat via de koperen telefoon kabel, niks te maken met glasvezel toch? Dus ook die kabel geraakt bij de werkzaamheden?

 12. Al ruim 3 uur zonder internet in breda
  Hoe lang gaat dit nog duren want via foon zijn jullie ook niet bereikbaar 😠

Reageren is niet meer mogelijk.