20 jun

Eurofiber kabelschade storing regio Amsterdam

begintijd rond 09:15

eindtijd onbekend

In de loop van de ochtend is er een storing ontstaan op glasvezel netwerk van Eurofiber in de regio van Amsterdam. De oorzaak lijkt hoogstwaarschijnlijk kabelbreuk door werkzaamheden.

De provider heeft de storing reeds bevestigd. Hoe de kabelschade is ontstaan, wordt momenteel onderzocht. Oplostijd is vooralsnog onbekend.

Update 20 juni 2022, 12:32

Schade is gelokaliseerd (Apollolaan) na meting. Engineers zijn aangestuurd richting locatie voor verdere inventarisatie van de storing.

Update 20 juni 2022, 15:45

De herstelwerkzaamheden zijn inmiddels in gang gezet. Er zijn maar liefst 4 kabels geraakt, waardoor een aanzienlijk aantal klanten getroffen is door de kabelschade. Inmiddels is de eerste kabel getrokken en wordt deze in gereedheid gebracht voor het laswerk. Eindtijd van de storing is nog steeds niet bekend.

Update 20 juni 2022, 19:39

Monteurs zijn druk bezig met het lassen van de vernieuwde bekabeling, om de getroffen kabels volledig te herstellen. Men verwacht uiterlijk rond 01:00 klaar te zijn.

Update 20 juli 2022, 22:12

De laswerkzaamheden zijn eerder voltooid dan initieel verwacht en alle verbindingen zijn hersteld. De storing is hiermee dan ook volledig verholpen.