26 feb

Overzicht: Gratis bellen, SMSen en internet naar Oekraïne

Wegens de schrijnende oorlogssituatie in Oekraïne hebben meerdere providers besloten een aantal diensten gratis beschikbaar te stellen aan haar klanten, om zo in contact te blijven met mensen in het getroffen oorlogsgebied.

Hieronder volgt per provider welke diensten gratis worden aangeboden richting Oekraïne.

KPN

KPN biedt tot eind maart 2022 gratis mobiel bellen en smsen plus vast bellen aan. Mensen die via deze diensten tussen ons land en Oekraïne in contact willen blijven, krijgen per direct geen kosten berekend.

VodafoneZiggo

Klanten van VodafoneZiggo kunnen de komende twee weken gratis mobiel bellen en smsen tussen Nederland en Oekraïne. Ook mensen in Oekraïne met een VodafoneZiggo aansluiting kunnen daar bovenop in het getroffen land zelf gratis gebruik maken van mobiel internet. Dat geldt voor zowel consumenten als zakelijk mobiel internet.

T-Mobile (en Tele2)

T-Mobile en zustermaatschappij Tele2 bieden gratis bellen aan tussen Nederland en Oekraïne.

Delta (en Caiaway)

Delta en zustermaatschappij Caiway bieden gratis bellen en SMSen aan tussen Nederland en Oekraïne. Daar bovenop mogen klanten ook in Oekraine zelf gratis gebruik maken van mobiel internet naast bellen/smsen. De maatregel geldt voor deze provider sowieso tot 13 maart 2022.