08 sep

Grote storing Caiway/Delta netwerk

In de loop van de ochtend is er een storing ontstaan in het netwerk van Caiway en Delta. Het gaat zowel om het COAX kabelnetwerk als het glasvezelnetwerk. Hierdoor kunnen gebruikers van het netwerk storing ondervinden met vrijwel alle diensten.

Caiway heeft de storing reeds bevestigd en zegt hard te werken aan een oplossing. Oplostijd is vooralsnog nog onbekend.

Lees meer
10 mei

Internet problemen Zeelandnet / Delta / Caiway

In de loop van de ochtend zijn er problemen ontstaan op het netwerk van Delta (waar Zeelandnet en Caiway ook onder vallen). Hierdoor kunnen gebruikers met een internet aansluiting via deze providers problemen ondervinden met een verslechterde internetverbinding.

De provider heeft de storing nog niet bevestigd. Over de oozaak is nog niks bekend. Oplostijd is daarom ook nog niet duidelijk.

26 feb

Overzicht: Gratis bellen, SMSen en internet naar Oekraïne

Wegens de schrijnende oorlogssituatie in Oekraïne hebben meerdere providers besloten een aantal diensten gratis beschikbaar te stellen aan haar klanten, om zo in contact te blijven met mensen in het getroffen oorlogsgebied.

Hieronder volgt per provider welke diensten gratis worden aangeboden richting Oekraïne.

KPN

KPN biedt tot eind maart 2022 gratis mobiel bellen en smsen plus vast bellen aan. Mensen die via deze diensten tussen ons land en Oekraïne in contact willen blijven, krijgen per direct geen kosten berekend.

Lees meer
12 jan

Solcon (en Delta) netwerk storing

In de loop van de middag is er een storing ontstaan op het netwerk van Delta. Hier valt Solcon ook onder. Klanten van beide providers kunnen hierdoor storing ondervinden op internet, telefonie en/of televisie.

De provider heeft de storing reeds bevestigd en werkt hard aan een olifant. Oplostijd is niet afgegeven.

Update 12 januari 2022, 14:02

De site van Solcon ligt inmiddels ook plat. Men heeft de storing momenteel in onderzoek.

06 okt

Caiway TV storing

Op verschillende plaatsen is er een TV storing op het Caiway netwerk. Deze lijkt aan het begin van de avond te zijn ontstaan. Hierdoor kunnen Caiway klanten stilstaand beeld of geen beeld ervaren.

De provider heeft de storing vooralsnog niet bevestigd. Hierdoor is een geschatte oplostijd onbekend.

Update 6 oktober 2021, 20:35 uur

Caiway heeft inmiddels de storing bevestigd en is sinds pakweg een uur al bezig met de storing op te lossen. Er is nog steeds geen oplostijd afgegeven.

De storing is inmiddels opgelost.

10 mrt

Solcon TV problemen

In de loop van de avond zijn er bij Solcon problemen ontstaan met TV dienstverlening. Hierdoor kunnen Solcon en Delta klanten problemen ondervinden met het beeld. Er kunnen zich verstoringen in voordoen zoals blokkerige weergave of tijdelijke wegval van het beeld.

De precieze oorzaak is vooralsnog onbekend. Oplostijd is niet bekend aangezien de provider de storing nog niet heeft bevestigd.

15 feb

Caiway problemen Oost-Nederland

begintijd rond 22:00

eindtijd onbekend

Uit veel regio’s krijgen we op dit moment meldingen van problemen met Caiway. Gebruikers kunnen beperkt tot geen gebruik maken van hun internet verbinding. Ook telefonie en televisie lijken getroffen te zijn door een storing.

De provider heeft nog niks bevestigd omtrent een storing. Oplostijd is vooralsnog onbekend.

Update 15 februari 2021, 22:30

Lees meer
31 aug

Delta/Zeelandnet storing

Momenteel ondervindt Delta (eerder Zeelandnet) een storing op haar netwerk. Hierbij zijn alle diensten getroffen. Gebruikers kunnen hierdoor problemen ervaren met hun internet, telefonie en/of televisie verbinding.

De provider is op de hoogte van de storing en werkt momenteel hard aan een oplossing. Oplostijd is vooralsnog onbekend.

Update 31 augustus 2020, 21:30

Delta is na de eerdere storing eind vorige week wederom getroffen door een DDoS aanval. Hierbij wordt opnieuw het core netwerk geraakt en is de oorzaak van de verstoring van alle diensten.

De provider is momenteel met netwerk specialisten aan de slag om de aanval af te slaan.

Update 31 augustus 2020, 23:30

Lees meer
28 aug

Delta storing door DDoS aanval

Momenteel ondervindt Zeeuwse provider Delta een storing op haar core netwerk door een DDoS aanval. Hierdoor kunnen Delta klanten in omgeving Zeeland problemen ondervinden met hun verbinding.

Hoe lang de storing gaat duren en de exacte status van de aanval, zijn onbekend.

Update 28 augustus, 17:28

De DDoS aanval is nog steeds bezig en is van dusdanigs omvang, dat de gehele provider geraakt wordt.

Update 29 augustus, 08:30

De verbindingen zijn sinds vanochtend vroeg gestabiliseerd. Hierdoor kunnen klanten weer gebruik maken van alle Delta diensten. De provider meldt de situatie nauwlettend in de gaten te houden, om herhaling zoveel als mogelijk te voorkomen.

Lees meer