04 aug

Storing internet, bellen, interactieve tv in meerdere regio’s (opgelost)

begintijd 15:20
eindtijd onbekend

Er is op dit moment een storing in meerdere regio’s op de glasvezel verbinding. Hierdoor is het mogelijk dat u geen internet, interactive tv en of vast bellen heeft. We werken aan een oplossing.

Update 19:30
De monteur zal naar verwachting rond 20.00 uur op locatie zijn en zal onderzoek doen naar het probleem.

Update 20:00 uur
De monteur is momenteel op locatie en is begonnen aan het onderzoek naar de oorzaak van het probleem.

Update 21:00 uur
De monteur heeft de oorzaak nog niet kunnen achterhalen en het onderzoek is nog in volle gang.

Update 22:20 uur
Er is op een stuk glasvezel abnormale demping waarde ontdekt. Hierdoor treedt er signaal verlies op in de kabel. Men is aan het onderzoeken wat de oorzaak hiervan is. Daarnaast gaat men nu kijken naar het omleiden van internetverkeer, om dit als tijdelijke oplossing te hebben.

Update 23:15 uur
Oplossing is in zicht. Men is nu stap voor stap verbindingen aan het laten opkomen.

De storing treft onderstaande regio’s:

Almelo
Amersfoort
Amsterdam
Apeldoorn
Coevorden
Deurne
Den Bosch
Deventer
Diemen
Dieren
Driebergen
Druten
Eindhoven
Eindhoven
Elburg
Emmen
Enschede
Groningen
Harderwijk
Helmond
Hengelo
Huizen
Lochem
Maastricht
Nieuwegein
Nijmegen
Oldenzaal
Raalte
Sliedrecht
Tilburg
Utrecht
Venlo
Venray

59 reacties op deze storing:

  1. Redundancy zit op ten duur automatisch in het glasnetwerk zelf…

    Omdat Glasvezel (voor consumenten, FTTH) nog niet overal aangelegd is, is er nog geen landelijk “ringnetwerk”, maar lokaal gezien zit het hier en daar er wel al redelijk in…

    Voorbeeldje hiervan is regio Eindhoven, men is toen begonnen in Tongelre (een wijk in Eindhoven) en Nuenen (kenniswijkproject), en toen is men van Nuenen naar Geldrop, van Geldrop naar Valkenswaard (omdat Waalre niet mee wou werken) van Valkenswaard naar Veldhoven, Best en Son) en uiteindelijk Vaartbroek (ook een wijk in eindhoven) gegaan, om vervolgends meerdere wijken in Eindhoven aan te sluiten. (er zijn ook andere wijken binnen Eindhoven tussendoor (waar het kon) aangesloten door buurtinitiatieven, maar dat even ter zijde).

    Hierdoor heeft dus de regio Eindhoven al een lokaal ringnetwerk opgebouwd, maar dan heb je natuurlijk nog altijd een toevoer nodig, die nu nog dus beperkt is omdat niet overal glasvezel is.

    Uiteindelijk als heel Nederland glasvezel heeft zal dus de toevoer van alle kanten kunnen laten komen richting de POP’s in de wijk (in tegenstelling tot kabel, aangezien dat voornamelijk een ster-netwerk is)

    Maar sowieso, als er dus iets in een hoger netwerk (wat dus vandaag aan de hand was) iets de mist in gaat, dan helpt een ringnetwerk ook niet meer natuurlijk. Zeker als bijvoorbeeld de AMS-IX plat zou gaan (de backbone van heel nederland), dan heeft iedereen (glasvezel, kabel en ADSL) gewoon pech…

    Maar ach, een keertje storing moet kunnen… Ik heb sinds 2008 al glasvezel, dat is dus dik 6 jaar, en in die tijd heb ik 2 storinkjes van max 15 minuten gehad, 1 storing van een uur en nu dus vandaag deze storing…

    Als ik dat bijvoorbeeld vergelijk met UPC (waar ik een half jaar lang elk kwartier m’n computer opnieuw moest opstarten/DNS cache moest flushen omdat hun DNS servers gewoon niet genoeg capaciteit hadden en ze daar blijkbaar een half jaar voor nodig hadden om ’t te ontdekken, naast alle andere “mankementjes” in hun netwerk toen), dan mag ik absoluut niet klagen 😉

  2. Sinds november 2011 glasvezel, eerst via Concepts ICT en nu al weer jaar via Telfort en dit is de eerste grote glasvezel storing sinds dat ik glasvezel heb. Ik plaatste een tweet eerder vanavond en kreeg een reactie van deze site en wat ben ik daar blij mee want Telfort is daar slecht in maar door deze site was ik op de hoogte en dat is fijn.

  3. Wierden werkt weer. Bedank de monteur maar namens mij. Hij zal vast hard gewerkt hebben. En deze site bedankt voor de eerlijke en geduldige antwoorden en de regelmatige updates. Daar kan Telfort nog wat van leren.

  4. In ’t Harde geen televisie en vaste telefoon van af een uur of vier. Internet werkt wel,beetje traag dat wel.

  5. Ik moet zeggen dat dit de eerste storing met onze glasvezel verbinding is. Succes met het oplossen.

  6. Reggefiber geeft via twitter aan dat de storing ook niet bij hun ligt. Zij beheren het passieve deel, storing zit in het actieve deel, ofwel apparatuur, beheert door een andere partij.

    In Wijk bij Duurstede inderdaad ook last van de storing, met telfort.

  7. Het lijkt erop dat er veel meer uitval is dan vermeld. Ook Epe en Vaassen zijn b.v. betroffen.
    Dit lijkt op een algemene staking: “Als de glasvezel het wil, ligt heel het raderwerk stil”.
    Een indicatie voor de vakbonden in de toekomst?

Reageren is niet meer mogelijk.