31 jan

Stroomstoring Oisterwijk

begintijd rond 14:20

eindtijd rond 16:00

In de loop van de middag is Oisterwijk getroffen door een stroomstoring. De storing geldt voor vrijwel de gehele omgeving. Hierdoor kunnen inwoners problemen en uitval ervaren met vrijwel alle digitale diensten (internet, telefonie, televisie).

De netwerkbeheerder, Enexis, heeft nog niet gereageerd op de storing. Hierdoor is er nog geen indicatie mbt. oplostijd. Ook over de oorzaak van de stroomstoring is nog niks bekend.

Update 31 januari 2023, 14:40

Netwerkbeheerder Enexis heeft de stroomstoring zojuist bevestigd. Monteurs zijn onderweg naar de getroffen locatie voor het oplossing van de stroom problemen.

Oisterwijk stroomstoring 31 januari 2023
Getroffen gebied, stroomstoring Oisterwijk (bron: Enexis)

Update 31 januari 2023, 15:27

De stroomstoring treft ook gebieden rond Oisterwijk. Diverse winkels zijn door de problemen noodgedwongen (tijdelijk) gesloten. Op de N65 zijn verkeerslichten uitgevallen, waar het verkeer plaatselijk hinder van ondervindt.

Ook de Efteling is getroffen door de stroomstoring, waardoor het pretprak genoodzaakt was enkel attracties te ontruimen.

Update 31 januari 2023, 16:15

De stroomstoring is opgelost. Alle aansluitingen zijn weer voorzien van stroom. Het internetverkeer komt weer op gang. Alle eerder gesloten voorzieningen zoals winkels zijn weer bezig de zaak te openen. Ook gemeente diensten zijn weer open en beschikbaar.

Nog geen internet? Herstart alle netwerkapparaten (= modem en/of router) mocht de verbinding niet uit zichzelf herstellen door de stekker 30 seconde uit het stopcontact te halen.

3 reacties op deze storing:

  1. Stroomstoring Biezenmortel van 14.20 u tot 16.00 u. Nu wel opgelost. Meteen koffie gezet

  2. Idem Loon op Zand 5175.
    Nationaal storingsnr wordt telkens afgebroken. Website enexis ligt plat.
    Tilburg heeft nog wel stroom.

Reageren is niet meer mogelijk.