05 nov

Landelijke storing BBned

Momenteel ondervindt BBned landelijke problemen op haar netwerk. Er is op dit moment weinig informatie beschikbaar omtrent de storing. Heeft u ook last van de storing? Laat dan een reactie hieronder achter.

Update: Uit meerdere berichten blijkt dat het gaat om een defect van een core router in het datacenter van Global Switch. Hieronder zijn zowel DSL als fiber verbindingen getroffen.

Update 2: Er komt weer verkeer op gang. De storing lijkt (gedeeltelijk) te zijn opgelost.

Update 3: De storing lijkt te zijn verholpen. De storing is ontstaan, doordat een core router (ASDGTS1CORE1) getroffen werd door een stroomstoring. Normaal is een dergelijk apparaat voorzien van een redundante stroomverbinding (oftewel twee stroomvoorzieningen). Als de primaire stroomvoorziening faalt, hoor normaliter de secundaire stroomvoorziening de taak over te nemen. Door nog onbekende oorzaak werden beide getroffen en verloor de core router haar benodigde stroomvoorziening.

De oorzaak is wellicht te vinden bij een coreswitch op Global Switch, de ASDGTS1CORE1, die eruit ligt. BBNed heeft zelf nog geen verklaring voor de storing gegeven. Naast internetverbindingen van consumenten en bedrijven lag betaaldienst iDeal er eerder vrijdagochtend ook uit. Sommige pinautomaten in winkels werken evenmin. Het is onduidelijk of al die storingen verband houden met elkaar. BBNed is onlangs overgenomen door telecombedrijf Tele2. (bron: Tweakers.net)

92 reacties op deze storing:

  1. Den Haag, sinds 11.30 functioneert mijn website niet meer die gehost wordt door een BBned server. In Den Haag kan ik wel internetten.

  2. Wijzelf + 20 bbned klanten zitten zonder data en/of voip. Balen voor degene zonder backup lijn van KPN.

  3. Wat ik van overal weet is:

    Line sync is altijd up, je krijgt alleen geen IP.
    De storing is groot, maar niet overal (wij hebben een locatie in Beek (limburg)) die online is, terwijl locaties in Lelystad, Ridderkerk, Sittard, Roermond plat liggen.

  4. Hier liggen ook alle xdsl verbinbingen eruit (Heteren) maar dat kan ook niet anders als de core router defect raakt 🙂

    Je hebt wel mooi verbinding met de centrale maar geen data verbinding…

  5. Wij hebben in Belgie ook last van deze storing. Onze locatie in Nieuwegein is niet bereikbaar via MPLS van British Telecom (zij gebruiken COLT lijnen).

  6. Hier ook klanten met problemen. xs4all, speedxs. oa. lokaties, alphen aan den rijn en nijkerk.

  7. Het betreft een storing in het core netwerk van BBNed. Laatste melding is dat er een monteur in de auto gesprongen is om naar Globalswitch te rijden. Dit CORE apparaat is dus ook voor BBNed onbereikbaar…

  8. Het lijkt een landelijke storing op het core netwerk te zijn,
    diverse providers stonden al voor een raadsel.

  9. Yep, kan bij dezen melden dat onze bbned aansluiting in 4700 volgens de router “up” is, maar er geen data verkeer mogelijk is. Ook VOIP ligt plat.

  10. Affected location(s) : GlobalSwitch
    Network component(s) affected : ASDGTS1CORE1
    Impact : No IP connectivity
    Start time of outage : 10:15
    Outage reason : Under investigation

Reageren is niet meer mogelijk.