05 nov

Landelijke storing BBned

Momenteel ondervindt BBned landelijke problemen op haar netwerk. Er is op dit moment weinig informatie beschikbaar omtrent de storing. Heeft u ook last van de storing? Laat dan een reactie hieronder achter.

Update: Uit meerdere berichten blijkt dat het gaat om een defect van een core router in het datacenter van Global Switch. Hieronder zijn zowel DSL als fiber verbindingen getroffen.

Update 2: Er komt weer verkeer op gang. De storing lijkt (gedeeltelijk) te zijn opgelost.

Update 3: De storing lijkt te zijn verholpen. De storing is ontstaan, doordat een core router (ASDGTS1CORE1) getroffen werd door een stroomstoring. Normaal is een dergelijk apparaat voorzien van een redundante stroomverbinding (oftewel twee stroomvoorzieningen). Als de primaire stroomvoorziening faalt, hoor normaliter de secundaire stroomvoorziening de taak over te nemen. Door nog onbekende oorzaak werden beide getroffen en verloor de core router haar benodigde stroomvoorziening.

De oorzaak is wellicht te vinden bij een coreswitch op Global Switch, de ASDGTS1CORE1, die eruit ligt. BBNed heeft zelf nog geen verklaring voor de storing gegeven. Naast internetverbindingen van consumenten en bedrijven lag betaaldienst iDeal er eerder vrijdagochtend ook uit. Sommige pinautomaten in winkels werken evenmin. Het is onduidelijk of al die storingen verband houden met elkaar. BBNed is onlangs overgenomen door telecombedrijf Tele2. (bron: Tweakers.net)

92 reacties op deze storing:

  1. Hier in Amersfoort inderdaad weer up-and-running, maar pas nadat ik de router even geherstart had.

  2. De hele morgen kunnen werken met onze ADSl lijn van bbned via Xenosite
    De meeste SDSL lijnen zijn ook nog actief in ons klantenbestand.

  3. In Nijkerk zijn alle lijnen weer up. De powervoorziening van de coreswitch moest worden vervangen.

  4. Telefonie lag plat (3 x ISDN30 via Colt Telecom). LIjkt nu langzaam weer op gang te komen…

  5. 1 core router ligt eruit en alles ligt bijna plat?
    Geen backup beschikbaar?

    Waar betalen al die mensen dan al dat geld voor als BBNed/Tele2 een netwerk heeft dat niet geschikt is voor zakelijke/betrouwbaar gebruik?

  6. Het was hier in Nijmegen ongeveer 1 minuut opgelost toen vlogen een deel van de lijnen er weer uit

  7. Geen internet, nu merk je pas hoe afhankelijk je bent… Onze database in webbased, dus kaarten printen voor het concert vanavond is lastig. Dat wordt improviseren!

  8. UPC business + BBNED ( lees Internl ) liggen allebij op zn gat

    het lijkt hier op een dns probleem want ik krijg allemaal rare dns adressen niet de normale public ip-adressen ( google die begint met 198 bijv das gewoon fout ).

    Ach we zien wel hoesnel ze die core switch een schop onder de kont gegeven hebben.

Reageren is niet meer mogelijk.