11 okt

Storing ADSL van KPN (landelijk)

Als gevolg van een storing aan het ADSL van KPN netwerk kan het zijn dat er geen verbinding
gemaakt kan worden met het internet.

Technici zijn op de hoogte van deze storing en werken zo hard mogelijk aan een oplossing.

Update:  “Regio’s door het hele land worden getroffen door de storing, omdat een knooppunt in het netwerk de problemen veroorzaakt”, aldus een woordvoerder van KPN. “Tot een paar honderdduizend gebruikers hebben er last van.” (bron: Nu.nl)

123 reacties op deze storing:

  1. Sinds vanmorgen vroeg geen verbinding en de boel werkt nog altijd niet. Plaats: Waddinxveen. Hoop dat het wel snel verholpen wordt, want nu merk je pas hoe internet in 10 jaar tijd zo ongeveer een eerste levensbehoefte geworden is.

  2. Geen storing telefoon en internet. Zit bij XS4all.
    We regelmatig melding dat IP-adres ‘null’ ipv. 80.101.115.194.

  3. Sinds afgelopen vrijdag geen telefoon, steeds in gesprektoon als wij willen bellen of als iemand ons wil bellen. Wel internetverbinding.
    Plaats: Zutphen

    • Dat geldt ook voor ons. Wel internetverbinding maar bij bellen steeds een ingesprektoon en wie ons belt krijgt de boodschap: ‘het door u gekozen nummer is niet in gebruik’.

  4. Vanochtend om half 7 ook geen internet verbinding en telefoon meer.
    Zelfs nadat ik mijn router het ge-reset middels een “hard” reset.
    Interactieve TV deed het nog wel, om 12 uur hadden we weer de telefoon lijn tot onze beschikking.
    Aangezien ik naar m’n werk moest heeft mijn vrouw met de klantenservice van KPN gebeld en haar werd verteld dat we de firewall maar uit moesten zetten!?
    terwijl gisteren avond om ca 11 uur alles nog functioneerde.

    Die eerste-lijns helpdesk medewerkers moeten nodig eens leren problemen te analiseren i.p.v. gelijk onzin uit te kramen.

  5. Regio Gouda op dit moment ook nog steeds geen internet, gelukkig doet telefoon het wel, al is het af en toe haperend….

  6. Hier in Driebergen de hele dag al geen internet. Heb een skype afspraak met mijn dochter die stage loopt in Paramaribo. Hoop dat t snel verholpen is!

  7. KPN glasvezel is echt het slechtste product dat ik ooit van ze gehad heb!

    :S had gewoon gewacht… dit product staat in de kinderschoenen.
    Dezelfde opmerking had je ook toen internet via de kabel mogelijk werd gemaakt.

    Tip:
    Had de kat nou maar uit de boom gekeken 🙂

  8. Tsja, een melding via teletekst NOS is toch niet moeilijk! Niet iedereen heeft mobil internet of alternatief in huis.

  9. Hier vanmorgen ook geen internet en telefoon van kpn…internet doet het sinds 12u weer, alleen de telefoon nog steeds niet..hoop dat het snel verholpen is!

  10. ook in Geleen de hele morgen geen internet,
    kan wel internetten via dongel,
    slechte zaak dat kpn geen landelijke elding geeft via mail
    kost een hoop ergernis omdat eerst alle eigen apperatuur gecontroleerd moet worden.
    als je dan met kpn belt krijg je eerst te horen dat op mijn postcode geen storing is.
    als je dan eindelijk op een monteur wacht krijg je te horen dat er een landelijke storing is.
    ook een voorspelling wanneer de storing verholpen kan zijn was welop zijn plaats

  11. Leuk hoor: gepland onderhoud tussen 02.00 en 07.00 uur. keurig gepland.
    maar het werkt nog steeds niet!! zijn inmiddels 10 uur verder. helpdesk zegt in eerste instantie van niets te weten..gauw over naar Ziggo.

  12. @erik bij je smartphone kun je toch ook gewoon je WiFi uitzetten? Hoef je het modem niet uit te zetten.

  13. vervelend,kan dus ook niet online de ovchipkaart van mijn dochter opladen… Nu maar hopen dat daar ook weer een storing is.fantastisch al die geautomatiseerde systemen !?!??

  14. In Aalten, bij m’n ouders thuis, hebben we de hele ochtend al geen internet. Ze zeiden dat het om 9 uur vanochtend verholpen zou zijn, nog steeds niet. BAH. Prutsers..

  15. Alweer problemen met internetverbinding! Gebeurt toch iets te regelmatig. Onbetrouwbare providers, die KPN en onderliggene bedrijven. Hoelang zal het nu weer duren?

  16. Vanmorgen kreeg het speedtouch van kpn hier in Gouda ook geen internetsignaal meer door en aangezien dat de smartphone 3G inwisselt voor wifi thuis heb ik het modem maar even uitgezet en op 3G overgegaan.Ben in ieder geval blij dat de oorzaak niet aan mijn eigen modem ligt,dus is nl. al het 2de modem,eerdere was stuk gegaan.Ben ook de 8,1 mb downstream dus ik nu binnen haal helemaal zat,ik haal de 900kbp/s niet eens..

  17. Ook in Harderwijk al de hele ochtend geen internet.
    Zou idd wel handig zijn als ze bij de klantenservice vermelden dat er in het postcode gebied storing is.
    Scheelt een hoop onnodige telefoonkosten.

  18. Lang geleden dat ik een storing heb gehad bij KPN met Internet+bellen (>1 jaar). Telefoon doet het gelukkig nog wel. Problemen sinds vanmorgen ca. 7 uur.
    Locatie: Nijmegen

  19. In Tiel sinds vannacht half 4 geen internetverbinding meer. Kan KPN aangeven hoe lang het nog duurt (ca) want mijn hele bedrijf ligt hierdoor plat!

    MVG
    Dagmar Wijnbelt-van Heun

    • Zakelijke dienstverlening bellen.

      offffff, zit je zakelijk op een particuliere lijn? Dat is dom, ja.

  20. Hier in Den Haag al vanaf 5uur in de morgen geen verbinding mogelijk. Hoop dat het snel verholpen is!

  21. Hier in Tilburg twee verbindingen liggen voor twee verschillende bedrijven. Wij zelf hebben wel internet maar het andere bedrijf niet en allebei internet van Kpn.

  22. Het heeft mij verbaasd dat er geen melding van de storing is gemaakt op teletekst. Je gaat daarom eerst alle mogelijke defecten in huis afstrepen.

    • Hoe waar! Mega irritant dat internet storingen via internet bekend worden gemaakt. Vroeger had Planet een pagina op net5.

  23. Wel handig dat ze niet even een melding doen als je de klantenservice belt. Zelfs op postcode zeggen ze dat er geen storing is. Voor de rest ben ik trouwens erg tevreden over mijn verbinding.

    • Ze gaven bij mij aan dat het druk was, dat ik later maar moest terugbellen en dat de verbinding verbroken zou worden. Behoorlijk zwakke service op die manier.

  24. Niet alleen ADSL maar ook glasvezel (volledig) en mobiel (deels) lijken een storing te hebben; KPN glasvezel is echt het slechtste product dat ik ooit van ze gehad heb!

  25. zit thuis te werken en ik merk dat het internet het niet doet nu al twee uur last van. de vraag is dan ook hoelang het nog duurt. want internette op je telefoon is niet leuk

Reageren is niet meer mogelijk.