10 okt

Blackberry (pingen) storing, wereldwijd – opgelost

De systemen van RIM (de maker van Blackberry en verantwoordelijk voor de systemen achter ping!) kampt momenteel met een wereldwijde storing op haar services. Hierdoor kunnen Blackberry gebruikers beperkt tot niet pingen.

Update (11 oktober 2011, 14:00): Inmiddels ondervindt RIM een tweede grote storing op haar systemen, waardoor pingen opnieuw vrijwel niet mogelijk is. Wanneer de storing is opgelost, is vooralsnog onbekend.

Update (11 oktober 2011, 22:40): RIM heeft de oorzaak van de tweede storing gevonden. Een belangrijke switch in haar netwerk blijkt kapot te zijn gegaan. Momenteel is het bedrijf druk bezig het probleem op te lossen. Wanneer het probleem exact is opgelost, is wederom niet bekend.

Update (12 oktober 2011, 15:00): RIM heeft inmiddels de herstel van haar systemen ingezet en mondjesmaat zullen verbeteringen bij Blackberry gebruikers zichtbaar worden. Het kan helpen om de accu van het toestel even te verwijderen, opnieuw erin te zetten en het toestel (opnieuw) op te laten starten. Dit zou kunnen werken, maar dit zal niet bij iedereen direct een oplossing bieden. Ook nu is er niks bekend gemaakt, wanneer de storing daadwerkelijk is opgelost.

Update (12 oktober 2011, 21:15): RIM heeft zojuist een persconferentie gehouden omtrent de wereldwijde verstoring van haar BBM dienstverlening, waardoor velen nog steeds niet oa. kunnen pingen. In een verklaring gaf de technisch directeur van RIM, David Yach, het volgende aan:

Op maandag faalde een core-switch in Europa (Engeland om precies te zijn). Er waren op dat moment backup systemen aanwezig, welke het werk van de core-switch over moesten nemen. De backup systemen deden dit om nog onbekende oorzaak niet, waardoor gebruikers in Europa geen berichten meer konden ontvangen. RIM heeft geografisch op verschillende werelddelen systemen staan, die het berichten verkeer afhandelen. Door de verstoring in Europa ontstond er een zogenaamde backlog (= berichten die op de RIM systemen stonden en afgeleverd moesten worden bij de betreffende gebruikers, maar door de verstoring in de wacht stonden). Deze backlog kreeg RIM niet op tijd in bedwang, waardoor andere netwerkpunten van RIM elders in de wereld door dit verkeer getroffen werden. Hierdoor kwamen uiteindelijk ook grote delen van AziΓ« en uiteindelijk ook Amerika zonder BBM dienstverlening te zitten.

RIM heeft inmiddels de backlog weer onder controle en is bezig deze zo snel als mogelijk weg te werken, om het verkeer weer op gang te krijgen. Over de oorzaak van deze wereldwijde storing tast RIM nog steeds in het duister. Er wordt met verschillende teams over de wereld rond de klok gewerkt, om de daadwerkelijke oorzaak van het probleem te achterhalen en de storing zo snel als mogelijk op te lossen.

Update (13 oktober 2011, 01:50): BBM lijkt weer bij een groot aantal gebruikers op gang te komen. Voor de mensen die nog geen verandering zien, herstart voor de zekerheid de telefoon.

Update (13 oktober 2011, 16:00):Β RIM heeft bekend gemaakt, dat de storing definitief is opgelost.

564 reacties op deze storing:

  1. Hoe dan ook is dit mijn bevestiging om over te stappen naar iphone (4s) en zo te horen gaan dat nog veel meer mensen doen, ik hoop dat bb failliet gaat πŸ™‚

  2. belachelijk, alleen maar flouwekul, schiet eens een beetje op, we willen pinge, echt serieus, vind het ram boelschit

  3. storing geloof j het zelf???
    nee hoor is gewoon om geld te verdienen omdat er te weinig gesmst en gebelt word door whatsapp en ping.. op deze manier wille ze ff bijladen met geld.. door te MOETEN smsen of bellen
    maja hopelijk snel opgelost dus

  4. Nou, ik heb zovaak me batterije ff deruitgehaald en weer derin gestopt maar nee hoor t lukt niet.
    Ik geloof er niks van dat er storing is ja sorry hoor, voor 2e x storing kom op? Het is gewoon gehackt ofzo denk ik ..
    En storing duurt tog geen 3 dagen, kom op jo we willen pingen !
    & Ja ik ben pingverslaafd πŸ˜€

    • ik heb gelezen dat er teveeel mensen die tegelijkertijd inlogden zo de storing hebben veroorzaakt.,

      ma als dat het geval is ., waarom hebben ze dan in godsnaam niet een systeem bedacht dat het wel aan kan ??

      Als je met een goed idee komt voor een telefoon en of netwerk., bedenk dan ook aan hoeveel mobiele telefoons er geproduceerd gaat worden en pas je RIM netwerk daarop aan.,

  5. ik vind die bb storing alleen maar hilarish, mede omdat de jeugd een ander sociaal denkbeeld hebbe dan onze generatie, op bezoek gaan enzo is niet meer zo tegenwoordig,mensen hebben een dubbel leven. een op internet. een in t echt.(in het echt stellen ze vaak niks voor)
    ik vind het meer balen voor de zakelijke lui.

    • dan moet je je echt bij je zelf eens bedenken of het “meelopen” van de rages altijd zo verstandig is

      android gaat het maken, pleur die bb’s weg en koop een android toestel,kan je net zo hard mee what’s appen of twittere of facebooken of hyven of mailen of *vulhetmaaraan*

  6. Waarom gaan mensen helemaal beginnen over vergoedingen of een andere telefoon nemen?

    Net alsof rim deze berichten leest of er wat mee doet .. Storing kan gebeuren.
    Als het zakelijk is kan ik me voorstellen dat het vervelend is mja als je particulier gebruikt is het alleen vervelend en vind niet dat je hoeft te klagen πŸ™‚ Ik sms mijn vriendin nu ook gewoon.. Is toch binnenkort weer opgelost..

  7. Sommige reacties slaan echt nergens op. Nu ligt het netwerk van RIM plat, dan zie je reacties van BB is een klote telefoon e.d. Nou sorry dit kan in ieder netwerk gebeuren, als je daar niet tegen kunt moet je geen mobiel abo nemen.

    RIM doet zijn uiterste best om alles weer zo snel mogelijk aan de gang te krijgen,
    geef en gun hen die tijd.

  8. Mensen janken echt om hun BB ik noem het meer blackherry’s… ik heb er zelf ook 1 en ik vind het wel lekker 2 dagen zonder ping.

    Voor je het weet is het opgelost en kan iedereen weer pingen… don’t Cry!

  9. mensen zijn aan het zeuren dat ze zo goed geld kunnen incaseren maar vergeten geloof ik dat RIM dat niet doet maar je provider waar je bij zit.
    ik zelf heb ook een BB en het is heel erg irritant dat we al 3 dagen er niks mee kunnen maar mensen kom op het is niet het einde van de wereld …. en hebben jullie ineens geen pc of laptop meer thuis staan nu jullie een BB hebben aangeschaft.

    de mensen van RIM doen hun best om het te verhelpen maar voor een vergoeding zal je toch bij je eigen provider aan moeten kloppen

  10. Die batterij eruit hale heb ook geen zin en iemand zei dat je op wifi kon maar dat ken ook niet, lekker hoor die crackberry’s pff word er nou gestoord van.

  11. het is heel rot dat we geen ping hebben want het is toch een verslaving maar RIM kan er zeker niks aan doen dat er een storing is we zouden op zijn minst meer informatie kunnen krijgen, maar om daarom gelijk te zeggen hier heb ik geen blackberry voor gekocht en ik wil op zijn minst 2 weken gratis willen pingen slaat nergens op, ze kunnen misschien de kosten vergoeden die je hebt gemaakt tijdens de storing maar meeer niet..

    niet zo klagen mensen πŸ˜€

    • Ik ben het helemaal met je eens!
      Ik heb zelf ook blackberry, maar ik maak me niet zo druk hoor…
      We merken vanzelf wel wanneer het weer werkt

  12. Heel jammer dit, dat het toch nog 3 dagen heeft moeten duren.. en als nog, ik denk bij de meeste gebruikers het verwijderen van de accu en het opnieuw opstarten van de mobiel nieteens werkt.. Ik kan niet op MSN , BBM, maar kan wel op sites ( internet ) heel raar dit..

  13. Wat kunnen sommigen zich enorm aanstellen: aaaaargh geen ping geen fb geen twitter etcetera?!
    RIM kan er ook niks aan doen dat er toevallig een storing is en dat het toevallig bij blackberry’s gebeurt!

    En zo te zien aan sommige reacties lijkt het alsof sommigen geen leven meer heeft zonder bb internet..

  14. dit is echt belachelijk! dat alles er in ene uit ligt, hier heb ik geen blackberry voor gekocht als ik dit had geweten had ik nooit een blackberry genomen,

    ik vind dat als ping het weer doet ik 2 weken ofzo gratig ping krijg, want hier betaal ikniet voor,
    πŸ˜‰

  15. lees nu op internet dat er dus iets mis is met de kern, een storing. Daarnaast zeiden ze dat dan een zogenaamde ‘back-up’ op moet starten om het toch nog te doen. Maar die back-up faalde ook. Hoe krijg je dat in hemelsnaam voor elkaar?

  16. Ik snap dat RIM ook niet 123 alles kan goed toveren.
    maar het begint me wel een beetje te irriteren.
    Ik heb mijn Blackberry nodig voor mijn werk.
    In de ochtend krijg ik allemaal e-mails binnen, dan probeer in op het internetbrowser maar dat gaat dan weer niet.
    Ik hoor mensen erover dat het pas 22 Oktober verholpen is, klopt dat?
    Maar goed hoop dat het snel verholpen is. en een kleine vergoeding zou ook niet gek zijn.

  17. Ik word er een beetje gek van nu. Is al 3 dagen zo
    Beter schieten ze een beetje op stelletje amateurs
    Geld incaseren kunnen ze als de beste maar een probleem oplossen
    Hebben ze nog nooit van gehoord.
    Vin het echt belaggelijk stelletje prutsers.

    • Ik ben het helemaal met je eens. Geld incaseren kunnen ze als de beste maar een probleem oplossen…
      Ze hadden gewoon beter voor berreid moeten zijn!

  18. Sms’en kan ook nog of is die paar cent per sms voor jullie te duur?
    Het is natuurlijk niet netjes maar ze kunnen er ook weinig aan doen πŸ˜‰
    Ze zijn bezig met de probleemen oplossen dus wacht maar rustig af…

    Gr bart

  19. Ik vind het eigenlijk ook wel bizar dat hij er nu bijna 3 dagen uit ligt. Ik heb BB onder andere nodig voor werk (e-mails,etc) en die krijg ik ook sporadisch binnen.
    Ik begrijp dat RIM niet kan toveren, maar het is een probleem wereldwijd dus er zou sneller een oplossing moeten komen. Hopelijk wordt er wel iets met onze reacties gedaan want anders heeft het ook geen zin om reacties te posten.

  20. Wanneer is het weer mogelijk dat alles weer bereikbaar is…
    ik vond 1 dag al te veel maar 3 is absurd! Ik vind dit echt niet normaal.
    Hele dure abonnement en er dik voor betalen en dan kunnen we er niks mee! Mag hopen dat er op 1 of ander manier een vergoeding komt aangezien sms me nu geld gaat kosten over mn bel minuten heen!!

    Gr stephanie!!!

  21. Als je nu wel in de browser op internet kunt komt dat voor je Wifi.
    Ik dacht ook dat ie het weer deed maar het was valse vreugde πŸ™
    Verwacht duurt het geen week.. hmm okΓ© dus voor het weekend is het hopelijk opgelost!

  22. @ Pff:

    Ik kreeg vannacht ook 2 keer een WhatsApp.
    Had ook dat ik gisteravond wel kon pingen. Tenminste ik pingde naar mezelf ff kijken of ie het deed en dat deed ie wel heel even.

  23. Hoi, ik kreeg vanacht een whatsapp binnen, vanmorgen 5 mails
    En nu 10minuten geleden ook weer 10mails, hebben meer. Mensen dit ?
    Mijn internet doet het ook gewoon kan op google etc.
    Misschien is die vandaag nog gemaakt ??

    • ja heel sporadisch krijg ik mail binnen. En dan in vlagen van telkens ong 7 mails. Gisteravond deed MSN het ook eventjes, maar dat was van korte duur..

      Wordt er langzamerhand spuugzat van..

  24. ik vind wel dat ze op mogen schieten.
    Dit had allang verholpen kunnen worden,
    de halve wereld heeft een Blackberry,
    en door deze storing word het dalijk veel minder.
    Mensen kiezen dalijk ander telefoons boven Blackberry.
    Dus laat ze maar opschieten.. anders hebben ze dalijk
    geen klanten meer ! en , ze mogen ons wel iets geven
    om ons tevreden te houden vind ik zelf ..

  25. Agh Whatever heb er ook 1, en moet zeggen HEERLIJK RUSTIG ! Echt weer een jaren 1995 gevoel ! App ook heel veel maar dit is gewoon weer even back to basic, je even vast houden aan t gevoel dat t ook daadwerkelijk zonder kan !
    HEERLIJK πŸ˜‰

  26. Mijn volgende telefoon woord sowieso geen blackberry meer.
    Jammer dat is er nog 9 maanden mee moet doen..

    Rot storing.. Pingen en facebooken maakt me helemaal niks uit!
    Maar ik haat het dat ik geen mails meer kan ontvangen etc..

  27. Vind het nu wel weer leuk geweest. Mensen moeten stoppen met zeuren dat we niet dood gaan zonder ping. Ik denk dat 9 van de 10 mensen hierzo een bb heeft puur voor de ping en het e-mailen. Die storing duurt me te lang ze mogen ons wel eens beter up to date houden !

  28. haal je simkaart uit je telefoon en je whatsapp doet het. alleen je andere diensten niet. Zonder simkaart kan je ook via wifi op internet.

  29. En in Canada is het nu ook nog eens nacht… kan dus wel ff duren voordat alles opgelost is. Ik kan al 2 dagen niet whatsappen… begint nu wel irritant te worden. Kun je nagaan, ik heb mn bb zaterdag gekocht en gelijk al ellende. Tis dat ik m niet kan terugbrengen, maar de volgende foon wordt geen bb, dat is iets wat zeker is nu.

  30. Het duuuuuuuurt te laaaaaang. 2 dagen zonder ping. Niggers ik wil het trug. G ik krijg 48 uur gratis pingen

  31. Ik vind het niet erg dat ik niet kan pingen en facebooken. Maar gisteren kon ik helemaal niet meer bellen of smsen. Als er dan wat gebeurt kan ik dus niets?

  32. nou, nu ff mijn bedje in, en zie dat morge alles is opgelost

    na 2 dagen slapen en wakker nog geen oplossing
    denk dat ik tot 22 oktober continu slaap dan zal het wel opgelost zijn als ik wakker word.

Reageren is niet meer mogelijk.