10 feb

Storing KPN mail (opgelost)

Na de recentelijk voorgaande storing, lijkt KPN wederom problemen te hebben met haar mail systemen. Ondervindt u (wederom) problemen met KPN mail? Hieronder graag een reactie met meer info.

Update 16:50 uur
Hackers blijken gegevens van 500 KPN gebruikers, zoals wachtwoorden en andere gevoelige gegevens, online te hebben gezet. De oorzaak ligt bij het opslaan van de wachtwoorden op één van haar systeem door KPN in zogenaamde plain text, wat neerkomt op een tekstbestand. KPN heeft daardoor zelf alle servers offline gehaald. Geen exacte verklaring van KPN tot nu toe.

Update 17:25 uur
KPN heeft een eerste korte update gegeven omtrent de inbraak op haar systemen, die geleid hebben tot het offline halen van de mail servers.

“De webmail van KPN is uit voorzorg uit de lucht gehaald om reden dat vermoedelijk klantgegevens online zijn gezet. Dit wordt nader onderzocht en uitgezocht, ook in het kader van de opsporing en het onderzoek dat sinds 27 januari loopt.”

Update 20:45 uur
Het blijft stil rond KPN. Er wordt niet aangegeven, waar KPN momenteel aan werkt en hoe lang dit nog gaat duren.

Update 22:15 uur
In het programma Nieuwsuur heeft een woordvoerder van KPN zojuist gemeld, dat de uitgaande mail binnen een uur weer operationeel moet zijn

Update 23:15 uur
De officiële reactie van KPN vanavond op NOS.

Update 23:35 uur
KPN meldt dat alle mail systemen zo spoedig als mogelijk hersteld worden, maar heeft geen oplostijd aangegeven. Om alle risico op misbruik te vermijden, raadt KPN klanten aan om hun huidige password niet meer te gebruiken. Ook niet voor andere internetdiensten zoals bijv. Facebook, Marktplaats en internetbankieren.

Update zaterdag 11 februari, 11:30 uur
Er lijkt nog geen beweging in de mail te zitten na de laatste berichtgeving. KPN had eerder beloofd rond 09:00 mail weer werkend te hebben. KPN plaatst momenteel extra capaciteit bij, om straks wachtwoord aanpassingen van klanten te kunnen verwerken. In de loop van de dag moet mail weer volledig functioneren. Hou de reacties hieronder van andere gebruikers vooral in de gaten. Die zijn uiteindelijk het meest actueel.

Update zaterdag 11 februari, 14:15 uur
KPN test momenteel de capaciteit, welke nodig is om de aanstormende hoeveelheid te kunnen verwerken. Laatste tests gaven echter aan, dat de huidige extra capaciteit niet voldoende is voor het verwachte volume aan e-mail berichten. KPN is momenteel bezig, om dit op het benodigde niveau te krijgen.

Update zaterdag 11 februari, 16:45 uur
De storing heeft zonet de 24 uur gepasseerd, maar de mail (zowel ophalen als versturen) lijkt nu op gang te komen.

Update zaterdag 11 februari, 19:00 uur
Mail moet nu weer werken. Ook webmail is door KPN opengezet. Nogmaals, het wordt met klem aangeraden uw wachtwoord direct te wijzigen. Het wijzigen van uw wachtwoord kunt u op deze pagina regelen.

Update zaterdag 11 februari, 19:15 uur
Opmerkelijk nieuws is zojuist gepubliceerd. De lijst met gebruikers, welke vrijdag op het internet verscheen, zijn niet bij KPN vandaan gestolen. Het gaat om klanten van een verkoper in babymaterialen. Meer hierover vindt u in dit artikel.

Update zondag 12 februari, 16:30 uur
De pagina voor wijzigen van het wachtwoord lijkt sinds openstelling traag en slecht bereikbaar. Mensen die nog geen wachtwoord hebben gewijzigd, wacht dit nog even tot morgen af. KPN zal daarnaast ergens morgenmiddag een formulier beschikbaar stellen, om klachten en schademeldingen in te dienen. Zodra het formulier beschikbaar is, zal de link naar het formulier hier verschijnen.

Update maandag 13 februari, 15:50 uur
KPN heeft zojuist het schade formulier open gesteld voor alle gedupeerden, welke aantoonbare schade hebben geleden door de storing. Gebruikers kunnen hun claim tot 15 maart indienen. Het indienen kan op twee manieren:

1. Het online formulier [Klik Hier]
2. Per post [Klik Hier]

1.294 reacties op deze storing:

  1. Wel, ook in Leiden werkt de mail weer. Nu s.v.p. nog het door KPN toegezegde mailbericht om je wachtwoord te wijzigen en de toegang tot KPN.com om dit te realiseren. In weerwil van waar dit bedrijf ooit ‘groot’ mee is geworden zijn ze niet echt ‘van de communicatie’ . Woordvoerster Ducheine nog gehoord op Radio 1 vanochtend? Die vindt het heel moeilijk om een eenvoudige vraag rechtstreeks (lees: eerlijk) te beantwoorden. Past dus goed bij dit bedrijf!

  2. Ook hier in Spijkenisse kon ik net mijn mail eindelijk binnenhalen. Dat probleem (dat nog steeds als storing wordt omschreven, maar wat natuurlijk géén storing was!!) is dus blijkbaar opgelost. Maar hoe zit het nu verder?

  3. Hier in Assen werkt de mail ook weer.
    Dus er kan weer volgens de gebruikte weg gewerkt worden.
    Improviseren is nu niet meer nodig maar heeft mij wel geholpen.

  4. Storing is nu over, gelukkig. Heb zojuist een hele rits mails zitten lezen.
    M. Smits-Jansen

  5. Ik krijg ook weer mail binnen (Noord Brabant). Wel vreemd overigens, dat de door KPN aangekondigde e-mail ) er niet bij zat. Inloggen op de site om mijn wachtwoord te wijzigen lukt ook niet.

  6. Hier in de Drechtsteden werkt het ook weer. Dank aan deze site; via storingsoverzicht.nl en de daarop geplaatste reacties blijf je op de hoogte. Bij eerdere storingen en ook tijdens deze bizarre storing blijft dit de allerbeste site. Over de KPN wil ik het maar even niet hebben.

  7. wat een baggerberdrijf is dat KPN geen email en geen telefoon.
    15 december heb ik kpn als provider genomen met internetplusbellen en interactieve tv. plus onbeperkt bellen.
    nu is het bijna 2 maanden verder en heb ik nog steeds geen telefoonaansluiting en elke keer als ik weer bijna een half uur aan de mobiele telefoon gehangen heb naar nummer 0900-0244 klantenservice van kpn hebben ze weer een andere smoes.
    maar dit geintje kost mij wel klauwen met geld aan mobiele kosten die ik anders met de vaste telefoonaansluiting had gedaan.
    maar als er geen oplossing komt kunnen ze wel een rechtzaak aan hun broek verwachten.

  8. Ja hoor, alles werkt weer. Maar een mailtje van KPN over dit gebeuren heb ik niet gekregen. Echt sterk in communicatie zijn ze niet daaro.

    • Je kunt je afvragen waar de letters KPN voor staan!
      Ik denk Klantonvriendelijk Prutsers Nepbedrijf

  9. De gepleegde hack bij de KPN is dermate ernstig, had nooit mogen en moeten kunnen gebeuren. Het bekende verhaal van deze tijd. In principe moeten ze van iedere mailbox (account) welke op straat ligt het wachtwoord gaan resetten en/of de klant uitnodigen om dit te doen. Hier breken ze hoogstwaarschijnlijk momenteel hun hoofd over en het zou zo maar eens kunnen zijn dat de e-mail i.v.m. deze wachtwoordwijziging helemaal niet meer gaat werken dit weekend en iedereen een brief op de mat heeft liggen op a.s. maandag of dinsdag van de KPN. Sterker nog, je mag blij zijn dat je internetverbinding nog werkt, want ook hier staan deze accountgegevens in. Bij een reset van het wachtwoord van het hoofdaccount en het ADSL netwerk zelf kan je zonder aanpassing in je ADSL modem geen verbinding meer maken. Deze hack levert ze dus echt heel veel problemen op in z’n totaliteit.

  10. Ik zie het somber in en had van KPN toch wel snellere reactie verwacht. Kon met de achterstand nog wel heel erg worden. Hoop het echter niet.

  11. 16.30 uur en nog steeds geen mail verkeer, lang leve de KPN. Ben helemaal klaar met die lui.Er is ook al een mail naar jawel Tros Radar en die gaan dit even lekker uitzoeken in het progamma. Lekker KPN door de stont halen.joepie

  12. niets, al langer dan 24 uur helemaal niets… zelfs de laatste flauwe praatjes op de kpn-site zijn van 09:00 uur vavnmorgen. volgens mij zitten ze gewoon verstopt onder tafel te wachten tot de hunnen binnenstormen.

  13. Waar blijft actuele informatie over de stand van zaken.
    Webmail werkt eveneens niet en de info daar is sinds vanochtend 9.00u niet meer gewijzigd.
    LK

  14. Ben ik even blij dat het e-daten via een andere mail-box gaat.
    Hoef ik dat in elk geval niet te missen 😉
    BTW: bij ons in Emmen zit er nog niks geen leven in mijn reguliere mailbox
    via KPN HetNet.

  15. Hoe kan ik dan internetbankieren als ik mijn ww niet meer mag gebruiken? en inloggen bij mail Outlook? Kan iemand bij dat vertellen. En die lijst hoe kan ik die opzoeken, de navolgende url lukt niet: pastebin.com/2vYRMtq

Reageren is niet meer mogelijk.