18 jul

Storing mobiel netwerk KPN (opgelost)

**Klik hier voor de meeste actuele mobiele storingen**

Momenteel lijkt KPN in verschillende regio’s problemen te ondervinden met haar mobiele netwerk. Heeft u hier ook last van, meldt het dan hieronder (inclusief plaats). Door de storing is het momenteel niet mogelijk te bellen, smsen of gebruik te maken van mobiel internet.

De storing lijkt ergens tussen 13:00 en 14:00 vanmiddag te zijn ontstaan. op basis van verkeer naar de site [afbeelding].

Update (20:10, 18 juli 2011): de storing is nog steeds gaande. Ook gebruikers vanuit het buitenland, waaronder in Spanje / Frankrijk / Duitsland / Engeland / Oostenrijk / Zwitserland / Italie / Kroatië / Tsjechië  tot aan zelfs Dubai, Oman en Chicago, melden hier problemen met het netwerk van KPN. Oorzaak lijkt een foutieve wijziging in het systeem van KPN. KPN heeft zich nog nergens uitgelaten met een tijdsindicatie voor wat betreft de oplossing.

Update (21:50, 18 juli 2011): een woordvoerster  van KPN meldt “”een reset van een node om 15.00 uur. Daardoor moet het netwerk weer opstarten en dat kost tijd. Vooral omdat het zeer druk is, neemt het een langere tijd in beslag. De verwachting is dat het tegen middernacht opgelost is en iedereen weer verbinding kan maken.” (bron)

Update (00:45, 19 juli 2011): weinig verandering in de situatie. Volgens de woordvoerster van KPN zou de storing rond middernacht opgelost zijn. Echter komen de reacties nog steeds in hoog tempo via alle kanalen binnen en heeft nog geen enkele melding alles werkend. Dit geldt ook voor KPN gebruikers in het buitenland.

Update (08:20, 19 juli 2011): bij een deel van de gebruikers lijkt de storing te zijn verholpen, maar bij een ander deel niet. Het is verstandig af en toe de telefoon geheel uit te schakelen en vervolgens weer aan te zetten, om na te gaan of de verbinding volledig hersteld is.

Update (15:00, 19 juli 2011):  op een enkeling na is de storing op het mobiele netwerk van KPN opgelost. Mocht u nog steeds problemen hebben, zet de telefoon geheel uit en vervolgens weer aan. Let op! Het in-/uitschakelen van de vliegtuigmodus als oplossing werkt vaak in dit soort situaties niet. Mocht u alsnog problemen ondervinden of willen checken of het in een bepaalde regio goed zou moeten werken, laat alsnog een reactie achter.

1.025 reacties op deze storing:

  1. Verbinding van zowel mobiel internet als sms valt continue weg, ook al geeft mijn toestel 5 streepjes aan. Drama in Doetinchem

  2. Simyo werkte gisteravond ook niet, sinds eind vanochtend had ik voor het eerst weer bereik bij luchthaven Schiphol.

  3. Na het herstarten van mijn telefoon werkt ook hier het mobielinternet weer. Regio Zwolle

  4. Nog steeds alleen maar GPRS data verbinding geen 3G of HSDPA. Regio Hengelo – Oldenzaal. Al tig keer een herstart gedaan.

    Gisteren was het helemaal feest; geen bereik en spontane herstarts van mijn Desire……leek eerst op een oververhit moederbord.

  5. Gsm geboot.. dataconnection opnieuw ingesteld… geen succes.. volle irritatie hier! 🙁

  6. (geen sevice) van KPN sinds 8uur in Groningen tot nu nog staads niet… hij is fijn :s

  7. Gisteren in regio Amersfoort/Leusden opeens geen 3g en Edge internet meer.

    Dit was rond 16.00 , vrouw en dochter ook een samsung Galaxy i900 wel verbinding. Gebeld met De KPN nee hoor geen storingen in u regio.

    Licht aan u toestel, SIM kaart van vrouw in toestel van mij gezet , nog geen internet. Dus maar weer teruggezet in de telefoon van mijn vrouw , ook geen bereik meer op haar telefoon. Mijn telefoon terug gezet naar fabrieksinstellingen en alles er opnieuw opgezet via WIFI. Daarna nog geen bereik met 3 G of H. Kpn maar weer eens bellen voor 18.00 uur , toen een dame aan de lijn die vertelde dat er wel een storing was, en dat klopte dat bij het ene toestel welbereik was in dezelfde plaats en de andere niet , dat lag er weer aan houd je simkaart was. De sim er af toe uithalen en opnieuw indoen. En ja hoor om 19.00 uur weer mobiel internet op beide toestellen. Enwat lees ik vanmorgen op Nu.nl grote storing KPN, fijn die helpdesk nee hoor geen storing het ligt aan u toestel. Alles gereset en er weer opgezet. Misschien ideetje voor de KPN informeer je helpdesk wat beter en publiceer het ook wat sneller op je site. Hetzelfde ook al een keer meegemaaakt met ziggo, was het ook niet bekend dat er een storing was in onze regio, was er al een afspraak gemaakt voor een monteur 4 dagen later om de nieuwe wifi modem te vervangen, Gaat opeens sávond s de telefoon deed het internet en de telefoon het weer, volgend edag gebeld om de afspraak met de monteur af te zeggen, ja sorry heeft onze medewerker niet goed geken. Blij toe dat het allemaal weer deed. Leg maar een saan 2 kinderen uit dat er inde vakantie met regen 4 dagen moeten wachten op een monteur.

  8. Sinds gisteravond een uur of 18.00uur geen netwerk. Af en toe mogelijk om te bellen/smsen. Helemaal geen internetverbinding op de telefoon. Ook vanaf gisteravond 18.00uur maar tot nu toe ook nog niet mogelijk.
    Daar betaal je dan voor!!!!

  9. Data verkeer doet het hier in kazkhstan nog steeds niet.
    Ook SMS werkt niet .Telefonie af en toe.duurt nu al bijna 24 uur

  10. Hier in Tilburg afgelopen nacht plots weer wél mobielinternet, helaas nu sinds een paar uur weer weg, wederom geen internet op mijn gsm meer…

  11. Ik kreeg gisteravond rond 23.00 uur weer bereik. Nu nog steeds goed. Ik ben in Drenthe – Emmen.

  12. hier geen internet maar apps werken weer wel.hyves app werkt facebook app werkt maar internet explorer werkt niet
    htc desire
    @ veenendaal en wageningen

  13. Mobiel internet via 3G in Nieuwegein werkt weer redelijk. Gisteren al contact gehad omdat het bedrijfsabbonnement betreft en onbereikbaarheid niet echt handig is, maar daar waren ze natuurlijk DRUK mee bezig. (Nieuwegein, Utrecht)

  14. Nadat dat internet het gister de hele dag niet deed, had ik rond vanochtend rond half 7 weer internet (Zutphen), maar sinds een klein uurtje is het internet weer foetsie.. Knuppels van de KPN

  15. Nog steeds storing mob. internet in Friesland. Hoe lang gaat dit duren KPN?? Snel oplossen!!!!!!!

  16. ik heb nog steeds storing. Al vanaf gister 14.30uur. Wanneer is dit verholpen? ik woon in Haaksbergen
    Kan niets! En toestel ook al paar x gereset en uitgezet.

  17. storing nog steeds niet verholpen! Ben er nu wel een beetje zat van! Doe er eens wat aan!! (N-O Nederland)

  18. Hier in Salland ( vlakbij deventer) kan ik wel bellen, maar nog steeds niet internetten op mijn mobiel…..

  19. Typisch KPN, als je belt met de vraag “is er een storing?”, dan weten ze nergens van en ligt het altijd aan je telefoon (haal de batterij er maar eens uit). Wat een bout bedrijf. Het gemiddelde van een storing ligt nu zeker op eens per 2 weken. Ga nu echt op zoek naar een andere provider.

  20. Storingen niet alleen mobiel netwerk ook de vaste aansluiting heeft regelmatig last van internetstoring dns service valt weg de verbinding tussen de router en DNS server meerdere keren per dag variërend van secondes tot minuten. Mobiel netwerk is signaal niet stabiel, last van vertraging tot wegvallen. Regelmatig mobiel cq PC herstarten.

  21. Telefoon herstart. Werkt nog steeds niet via 3G. Echte wanneer er Alleen 2G ingesteld wordt dan werkt het wel en heb ik ook vol bereik.. Mobiel internet is dan wel langzamer.

    Dus 3G werkt niet maar 2G werkt wel.

    @ Doesburg

  22. Murcia, Spanje: zojuist nog geen netwerk, maar na uit-/inschakelen wel. Ben weer bereikbaar.

  23. Constant geen service 1 streepje dan weer 4 of 5 en internet valt consta t weg

    Plaats Arnhem / Huissen

Reageren is niet meer mogelijk.