27 jan

[open] Storing – Internet van XS4ALL / Business DSL / ADSL van KPN

gemeld door Roland op 27-01-2014, 14:24
begintijd: 27-01-2014 13:30, duur: onbekend

Als gevolg van een storing kunt u momenteel geen verbinding maken of
problemen ondervinden met de internetverbinding. Indien u ook
telefonie of TV van ons afneemt, kunnen ook deze diensten verstoord
zijn.

Het betreft hierbij: Internet van XS4ALL, Business DSL en ADSL van
KPN.

Technici zijn op de hoogte en werken aan een oplossing om het
probleem zo snel mogelijk te verhelpen. Mogelijk dient u het modem
uit- en aan te zetten om weer verbinding te kunnen maken.

Onze excuses voor het ongemak.

07 jun

Landelijke TV storing (opgelost)

Het lijkt erop dat Tele2 problemen ondervindt met haar televisie dienstverlening. Bent u Tele2 gebruiker en ondervindt u momenteel last van storing? Meldt dan hieronder welke problemen u ervaart en in welke regio u zit.

(reacties stromen momenteel binnen, herlaadt de pagina voor nieuwe reacties)

update 7 juni 2102, 20:30
Zoals de titel zegt, gaat om een landelijke TV storing bij Tele2. De provider is op de hoogte van de problemen. Eindtijd is onbekend.

update 7 juni 2102, 21:00
Ook mobiel lijkt vanuit de reacties hier en daar problemen te ondervinden.

update 7 juni 2102, 21:03
Nu.nl meldt dat het landelijke politienummer (0900-8844) ook niet bereikbaar is. Detail hierbij is, dat het politienummer door Tele2 wordt verzorgd. Zo mogelijk zijn er dus ook problemen met het telefoonnetwerk van Tele2.

update 7 juni 2102,  23:00
De storing werd veroorzaakt door een stroomstoring bij Stedin in Rotterdam. De storing is inmiddels verholpen volgens Tele2 en alle diensten zouden weer naar behoren moeten werken. De storing ontstond rond 19:30.

update 8 juni 2012, 17:30

De verklaring van Tele2.

Hieronder hebben wij beschreven wat er is gebeurd.
Gisteravond werd de regio Rotterdam om 19.15u getroffen door een stroomstoring. De storing heeft ook een belangrijke netwerklocatie van Tele2 geraakt, waardoor al onze diensten donderdagavond enkele uren problemen hebben ondervonden. Onze noodstroomvoorziening op de locatie is in werking getreden, deze kon echter niet voorkomen dat onze service tussen half acht en ongeveer kwart over tien in delen van het land werd onderbroken. Er is met man en macht gewerkt om alle diensten zo snel mogelijk weer actief te krijgen. Onze technici zijn direct naar de plek toegegaan waar de stroomstoring de problemen heeft veroorzaakt en op ons hoofdkantoor is direct een team van specialisten bij elkaar gekomen om de herstelwerkzaamheden te coördineren.

Rond 22.15u donderdagavond waren de meeste diensten, waaronder televisie, mobiel en dataverkeer weer hersteld. De overige diensten zijn in de loop van de nacht weer geactiveerd.Inmiddels zien wij nergens in het Tele2 netwerk meer problemen die zijn veroorzaakt door de stroomstoring. Uiteraard blijven wij dit vandaag extra goed in de gaten houden.

25 aug

Onderhoud ADSL-netwerk (internet, TV en vast bellen)

Op vrijdag 26 augustus 2011 van 01.00 uur tot 06.00 uur vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan het ADSL-netwerk.

In een enkele geval, kan de ADSL verbinding tijdens de werkzaamheden voor enkele seconden onderbroken worden. Tijdens deze onderbreking kan u geen gebruik maken van internet, TV en vast bellen.

Heeft u na afronding van de werkzaamheden toch problemen met internet, TV of vast bellen? Zet dan de modem een minuut uit en daarna weer aan. De verbinding zal dan automatisch worden hersteld.

18 jul

Storing mobiel netwerk KPN (opgelost)

**Klik hier voor de meeste actuele mobiele storingen**

Momenteel lijkt KPN in verschillende regio’s problemen te ondervinden met haar mobiele netwerk. Heeft u hier ook last van, meldt het dan hieronder (inclusief plaats). Door de storing is het momenteel niet mogelijk te bellen, smsen of gebruik te maken van mobiel internet.

De storing lijkt ergens tussen 13:00 en 14:00 vanmiddag te zijn ontstaan. op basis van verkeer naar de site [afbeelding].

Update (20:10, 18 juli 2011): de storing is nog steeds gaande. Ook gebruikers vanuit het buitenland, waaronder in Spanje / Frankrijk / Duitsland / Engeland / Oostenrijk / Zwitserland / Italie / Kroatië / Tsjechië  tot aan zelfs Dubai, Oman en Chicago, melden hier problemen met het netwerk van KPN. Oorzaak lijkt een foutieve wijziging in het systeem van KPN. KPN heeft zich nog nergens uitgelaten met een tijdsindicatie voor wat betreft de oplossing.

Update (21:50, 18 juli 2011): een woordvoerster  van KPN meldt “”een reset van een node om 15.00 uur. Daardoor moet het netwerk weer opstarten en dat kost tijd. Vooral omdat het zeer druk is, neemt het een langere tijd in beslag. De verwachting is dat het tegen middernacht opgelost is en iedereen weer verbinding kan maken.” (bron)

Update (00:45, 19 juli 2011): weinig verandering in de situatie. Volgens de woordvoerster van KPN zou de storing rond middernacht opgelost zijn. Echter komen de reacties nog steeds in hoog tempo via alle kanalen binnen en heeft nog geen enkele melding alles werkend. Dit geldt ook voor KPN gebruikers in het buitenland.

Update (08:20, 19 juli 2011): bij een deel van de gebruikers lijkt de storing te zijn verholpen, maar bij een ander deel niet. Het is verstandig af en toe de telefoon geheel uit te schakelen en vervolgens weer aan te zetten, om na te gaan of de verbinding volledig hersteld is.

Update (15:00, 19 juli 2011):  op een enkeling na is de storing op het mobiele netwerk van KPN opgelost. Mocht u nog steeds problemen hebben, zet de telefoon geheel uit en vervolgens weer aan. Let op! Het in-/uitschakelen van de vliegtuigmodus als oplossing werkt vaak in dit soort situaties niet. Mocht u alsnog problemen ondervinden of willen checken of het in een bepaalde regio goed zou moeten werken, laat alsnog een reactie achter.

08 feb

Problemen mobiel Telfort netwerk

Sinds vanmiddag zijn er problemen gemeld op het mobiele netwerk van Telfort. Deze problemen gelden voor het telefoon en mobiel internet verkeer, niet voor Telfort ADSL gebruikers. Heeft u er ook last van? Laat dan een reactie hieronder achter.

Hoe lang de storing gaat duren is niet bekend.

Update (19:45): storing lijkt opgelost. Mocht u nog geen verbinding hebben, zet de telefoon eerst uit en zet deze vervolgens weer aan.