07 nov

Top 3 beste VPN providers

Top 3 beste VPN providers

Met de komst van de sleepwet zullen veel Nederlandse internet gebruikers hun privacy in het geding zien komen. De overheid mag (en zal hoogstwaarschijnlijk) uw persoonlijke data onderscheppen zonder uw medeweten en gebruiken hoe dat maar ook uitkomt. Er zijn namelijk geen duidelijke regels wat wel/niet mag voor de overheid zelf en dit mag ten alle tijden geheim gehouden worden.

Wat is VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network. Het zorgt voor een beveiligde verbinding tussen uw computer en een VPN netwerk. In plaats van direct vanaf uw eigen verbinding het internet op te gaan, gaat u via het VPN netwerk het internet op. Hierdoor kunnen derden de verbinding niet onderscheppen en ook niet zien wat u doet. Ook al bezoekt u een website, dan kan de eigenaar ervan enkel zien dat u van een VPN afkomt maar niet zien wie u bent.

Wat is VPN

Hierdoor laat u geen spoor van persoonlijke informatie achter welke misbruikt kan worden door wie dan ook. Ook als u niks te verbergen heeft, is een VPN geen slecht idee.  Ook al zal de overheid niet perse slechte bedoelingen hebben, zijn er genoeg kwaadwillende die maar al te graag gegevens van u willen hebben (zoals bank informatie, etc).

 

Eisen voor de top 3 beste VPN providers?

Onze onafhankelijke top 3 beste VPN providers lijst is zorgvuldig geselecteerd en we hebben hierbij gekeken naar de volgende criteria:

  • Geen logs vrij zinloos om een VPN provider te hebben die alsnog bijhoudt wat u doet, terwijl bescherming tegen juist de primaire reden is om een VPN te nemen.
  • Bandbreedte de provider moet over een groot netwerk beschikken om te kunnen doen wat u wilt. Van e-mailen tot Netflixen zoals u gewend bent.
  • Goede software / apps zodat u elk apparaat kunt voorzien van VPN met één abonnement.
  • Goede support, solide bedrijf enkel providers met een uitstekende track record en langere historie zijn geselecteerd, zodat u zaken doet met een betrouwbare partij.

3. CyberGhost

CyberGhost VPN logo

CyberGhost is onze eerste VPN provider in de top 3 beste VPN provider lijst en gelijk ook interessant om te testen mocht u koudwatervrees hebben. Het is namelijk de enige VPN provider met een gratis account. 

Uit onze tests zien we dat deze provider een goede verbinding geeft, zelfs op een gratis account. Let op,  het gratis account ondersteunt alleen basis snelheid dus Netflixen zal niet gaan. Daarvoor moet er geupgrade worden.

2. Private Internet Access

Private internet access logoMet Private Internet Access gaan we een stapje verder. Dit is een provider die menig gebruiker afneemt om vooral video streaming te kunnen doen waar het voor Nederlanders normaal geblokkeerd is. Censuur en dergelijke wordt door deze provider gewoonweg omheen gezeild.

Een ander groot voordeel van deze VPN provider is dat er 5 connecties tegelijk open mogen staan. Dit is voor de veeleisende gebruiker een belangrijke feature om meer met de bandbreedte te kunnen doen en downloaden sneller te laten gaan (voornamelijk van download netwerken zoals Usenet en Torrents).

1. NordVPN

NordVPN logo

De lijst van onze top 3 beste VPN providers eindigt met onze nummer 1 NordVPN. Deze provider gevestigd in Panama (niet perse voor de zon) is één van de grootste en meest erkende VPN providers van het moment.

Top snelheid in alle diensten, uitstekende software/apps en goede ondersteuning voor de gemiddelde gebruiker is dit een solide keuze voor iedereen.

Onze extra tip!

Mocht je nog even geduld hebben voor de keuze van een VPN provider, dan kan het geduld wellicht beloond worden.

De meeste VPN providers doen namelijk mee aan het Amerikaanse Black Friday in december. Vaak worden dan jaarabonnementen tegen bodemprijzen aangeboden en zullen maar enkele dagen aangeboden worden. Houdt daarvoor sites van de VPN providers rond die tijd in de gaten.

Storingsoverzicht - alle storingen, internet storingen