30 nov

Hostnet server onderhoud

In de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 en dinsdag 2 op woensdag 3 december tussen 01.00 uur en 06.00 uur, voert Hostnet standaardonderhoud uit aan ons serverpark en netwerkinfrastructuur. Tevens worden tijdens het onderhoud het shared webhostingplatform, (Managed) VPS’en en Managed Dedicated Servers voorzien van de laatste updates.

Gevolg van het onderhoud
Tijdens het onderhoud is uw dienst mogelijk verminderd bereikbaar.

02 sep

Werkzaamheden web6 en web7 shared servers

Status:Werkzaamheden (gepland)
Datum:2 september 2014
Frame:22:00 uur – 22:30 uur
Duur:half uur
Omschrijving:Op dinsdag 2 september om 22:00 is spoedonderhoud gepland voor de web6 en web7 shared hosting servers. Er worden resources bijgeplaatst om de snelheid van de webserver te kunnen garanderen. Hierdoor kan het voorkomen dat uw website kortstondig onbereikbaar is.
Impact op:Klanten met een website op web6.introweb.nl en web7.introweb.nl
30 aug

Netwerk onderhoud

Hostnet is continu bezig haar dienstverlening te verbeteren. Hierdoor wordt er minimaal eens per maand onderhoud uitgevoerd. Tijdens het onderhoud proberen we downtime zoveel mogelijk te voorkomen. Omdat wij begrijpen dat de impact van downtime enorm kan zijn, plannen we de onderhoudswerkzaamheden altijd ‘s nachts. Op deze manier proberen we de impact voor onze klanten tot een minimum te beperken en houden we de bereikbaarheid optimaal.

In de nacht van maandag 1 september op dinsdag 2 september tussen 00.00 uur en 07.00 uur, voeren wij regulier onderhoud uit. Tijdens het onderhoud worden het shared webhostingplatform, Managed VPS’en en Managed Dedicated Servers voorzien van de laatste updates.

Gevolg van het onderhoud
Tijdens het onderhoud is uw dienst mogelijk verminderd bereikbaar.

24 aug

Werkzaamheden web4 en web5 shared servers

Status:Werkzaamheden
Datum:24 augustus 2014
Frame:22:30 uur – 23:00 uur
Duur:30 minuten
Omschrijving:Om 22:30 is spoedonderhoud geplanned voor de web4 en web5 shared hosting servers. Er worden resources bijgeplaatst om de snelheid van de webserver te kunnen garanderen. Hierdoor kan het voorkomen dat uw website kortstondig onbereikbaar is.
Impact op:Klanten met een website op web4.introweb.nl en web5.introweb.nl
07 mei

Landelijke storing UPC (opgelost)

Momenteel ondervindt UPC landelijke problemen. De storing treft het gehele netwerk. Eindtijd is onbekend. Ondervindt u ook problemen of heeft u meer informatie, laat dan hieronder een reactie achter.

Update 19:20
De oorzaak van de storing ligt bij de DNS servers. Door de DNS servers van uw computer of router te wijzigen naar de DNS servers van Google of OpenDNS, zou de verbinding weer moeten werken.

DNS instellen voor Windows XP/Vista
DNS instellen voor Mac

Update 22:00
De storing is volgens UPC opgelost. Mocht u nog problemen ondervinden, herstart voor de zekerheid uw modem, router en computer (in die volgorde).

07 nov

Storing dedi-pool-02.kvm (opgelost)

Op dit moment ondervindt PCextreme we een storing met dedi-pool-02.kvm.pcextreme.nl .

Er zijn enkele disks in de raid sets die op dit moment vervangen worden.
Hierna zal een rebuild proces van deze raid sets volgen.
Tijdens dat proces zullen de dedicated servers wel weer bereikbaar zijn, maar wellicht is een verminderde performance wel merkbaar.

22:45 De disks zijn vervangen en de dedicated servers zijn weer gestart.

17 okt

Onderhoud Stream01.pcextreme.nl

In de nacht van Maandag 17 okt op Dinsdag 18 okt 00:00-00:15 zal er (kort) onderhoud plaatsvinden aan de streaming media server stream01.pcextreme.nl.

Tijdens dit onderhoud zal de software van de server up-to-date worden gebracht. Om de updates volledig toe te kunnen passen is een reboot van de server vereist. De downtime zal naar verwachting niet meer dan enkele minuten bedragen.

17 okt

storing KPN e-mail (opgelost)

Het lijkt erop dat KPN een storing ondervindt op haar e-mail dienstverlening. Kunt u ook  niet mailen op dit moment? Laat hieronder een reactie achter.

Update  (17 oktober 2011, 14:00): de storing is bij KPN bekend, staat aangemeld sinds 13:36. Wanneer de storing is opgelost, is niet bekend.

Update  (17 oktober 2011, 17:20): de e-mail storing bij KPN is nog steeds gaande. KPN heeft nog geen update gegeven met extra informatie dan wel een mogelijke eindtijd van de storing.

Update  (17 oktober 2011, 19:50): het blijft stil rond KPN. Er is nog geen update/nieuws naar buiten gekomen.

Update  (17 oktober 2011, 21:20): nog steeds geen zicht op herstel. Tip: een alternatief voor versturen/ontvangen van uw e-mail, is webmail. Daarvoor kunt u hier terecht.

Update  (17 oktober 2011, 23:00): er lijkt nu beweging in te zitten. Steeds meer gebruikers melden, dat ze weer email kunnen verzenden en ontvangen.

Update  (18 oktober 2011, 09:00): KPN heeft de storing officieel sinds 22:00 gisteravond afgemeld. De storing werd veroorzaakt door een software probleem in de opslagserver. De software is per groep vervangen, waardoor niet iedereen tegelijkertijd weer beschikking had over zijn/haar e-mail.

Mocht u nog steeds problemen ondervinden met uw e-mail, probeer als eerst uw account opnieuw in te stellen in uw e-mail programma. Instructies hiervoor vindt u hier. Komt u er nog steeds niet uit? Dan kunt u contact opnemen met KPN via Twitter of uiteraard de reguliere kanalen.

Storingsoverzicht - alle storingen, internet storingen